Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Două autoturisme urmărite internaţional de autorităţile judiciare din Marea Britanie şi Belgia au fost descoperite în curtea arădeanului arestat la domiciliu, care avea şi 22.000 de pachete de ţigări de contrabandă, descoperite în cursul zilei de marţi.

„În urma activităţilor specifice investigative, poliţiştii au depistat, pe raza localităţii Sânpaul, la locuinţa unui bărbat de 34 de ani, un autoturism căutat de autorităţile engleze şi o autoutilitară căutată de autorităţile belgiene. Cele două autovehicule au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei juridice din statele străine“, a informat IPJ Arad. Marţi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Arad au efectuat un control acasă la acelaşi bărbat, care se afla în arest la domiciliu pentru contrabandă cu ţigări, descoperind 21.962 de pachete netimbrate cu ţigarete, care ar proveni tot din contrabandă. Întreaga cantitate de ţigarete, care are o valoare de piaţă de peste 300.000 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un nou dosar de cercetare penală pentru contrabandă.

Urmărit național, depistat la Lipova

Polițiștii din orașul arădean Lipova au depistat, marți, un urmărit național, condamnat pentru infracțiuni rutiere. Conform oamenilor legii, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din localitatea Ususău, a fost depistat pe raza orașului Lipova. Bărbatul este condamnat la un an și 6 luni închisoare, pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Lipova. „Polițiștii l-au depus pe bărbat în Penitenciarul Arad“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 183 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei. Dintre acestea, 79 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 104 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Urmărit general, reținut la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota  au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat, căutat de autorităţile din România, în vederea executării unei pedepse privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. Cetăţeanul român C.M., în vârstă de 48 de ani, domiciliat în judeţul Brăila, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele acestuia era emis, de autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, având de executat 6 luni de închisoare. Bărbatul în cauză a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.