Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii arădeni cercetează doi bărbați implicați în evenimente rutiere cauzate de consumul de alcool, soldate exclusiv cu pagube materiale.

Conform IPJ Arad, un tânăr de 28 de ani, din Lipova, a condus un autoturism pe strada Nicola Alexici din municipiul Arad, iar la intersecția cu strada Iacob Cardoș a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu două autoturisme parcate. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, un arădean de 60 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 683, înspre Zădăreni, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ieșind în afara părții carosabile, unde s-a răsturnat cu mașina. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stablirii cu exactitate a alcoolemiei cei doi conducători auto fiind cercetați penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

La volan cu permis de conducere emis de SUA

Un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Covăsânț, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe Calea Iuliu Maniu din municipiul Arad, iar în urma verificărilor documentelor s-a stabilit că acesta nu are dreptul de a conduce în România. Tânărul a prezentat pentru control un permis de conducere emis de autoritățile din SUA. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără drept. IPJ Arad a precizat că cetățenii non-U.E. trebuie să aibă permis de conducere internațional în cazul unei șederi în România de maximum 90 de zile, apoi sunt obligați să îl preschimbe cu unul românesc. Totodată, cetățenii români care dețin permis de conducere eliberat de un stat non-U.E. trebuie să solicite autorităților din statul în care au obținut dreptul de a conduce eliberarea unui permis de conducere internațional, pentru a conduce într-un stat al Uniunii Europene.

Portmoneu pierdut în centrul municipiului

O femeie din Arad și-a pierdut portmoneul în centrul municipiului, acesta fiind găsit de un bărbat și restituit de polițiștii locali. „Un portmoneu pierdut de o arădeancă în centrul orașului, găsit de un cetățean și predat de acesta polițiștilor locali i-a fost returnat proprietarei luni, 30 septembrie. În urma demersurilor necesare identificării femeii, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au invitat-o pe arădeancă la sediul DGPL Arad din Piața Catedralei, unde i-a fost predat portmoneul, care conținea acte și o sumă de bani“, se precizează într-o informare transmisă de Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Căutat de autorităţi, depistat la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat căutat de autorităţile române, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. Cetăţeanul român A. C., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în judeţul Vâlcea, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România. La efectuarea verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că pe numele persoanei în cauză era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat. Bărbatul în cauză a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.