Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O minoră, în vârstă de 12 ani, care a fost dată dispărută, a fost găsită de polițiștii, în scurt timp, în cartierul Confecții din municipiul Arad.

În cursul zilei de 7 septembrie, în jurul orei 15.30, polițiștii au fost sesizați de o femeie, prin apelul unic de urgență 112, despre faptul că o minoră în vârstă de 12 ani, din Iași, rudă cu aceasta, a plecat, în urmă cu o oră, din Piața Obor din municipiul Arad, să cumpere apă și nu s-a mai întors. „Polițiștii de la Biroul Ordine Publică s-au deplasat la fața locului și, în urma informațiilor transmise de femeie și a activităților de căutare, s-a reușit depistarea în cel mai scurt timp (15 minute) a minorei, pe raza cartierului Confecții din municipiu“, au anunțat reprezentanții IPJ Arad. Conform sursei citate, minora a fost reunită cu familia, în cauză fiind sesizată și D.S.P.C. Arad.

Recomandarea polițiștilor locali din Arad

Polițiștii locali le recomandă părinților și aparținătorilor elevilor ca, în zilele următoare, când fluxul de automobile către unitățile de învățământ se va concentra într-un interval mai scurt de timp decât cel de luni, să își aloce timp în plus pentru transportul copiilor către unitățile școlare. „Elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului au început, luni, noul an școlar în siguranță. Prezenți în punctele fierbinți din vecinătatea școlilor arădene, polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal pe întreaga durată a pregătirii și desfășurării festivităților care au marcat, în această dimineață, debutul anului școlar 2019-2020. DGPL Arad le recomandă părinților și aparținătorilor ca, în zilele următoare, când fluxul de automobile către unitățile de învățământ se va concentra într-un interval mai scurt de timp decât astăzi, să își aloce cel puțin 5 minute în plus pentru transportul elevilor către unitățile școlare“, se menționează într-o informare a DGPL Arad.

Depistați sub influența alcoolului la volan

Un bărbat este cercetat de polițiști pentru conducerea unui autovehicul, sub influența băuturilor alcoolice. IPJ Arad a anunțat că polițiștii au depistat pe DN 7, pe raza orașului Lipova, un bărbat de 48 de ani, din Zimandu Nou, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, polițiștii de la Secția 2 de Poliție Micălaca cercetează un bărbat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au depistat, pe strada Digului din municipiul Arad, un timișorean, care conducea un autovehicul, în timp ce era sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Cu documentul de identitate al altei persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat o femeie, cetăţean din Republica Mali, care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosind o carte de identitate ce aparţinea altei persoane. Femeia călătorea ca pasager într-un autocar, pe ruta România – Germania. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Belgia. Poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că femeia este cetăţean din Republica Mali, în vârstă de 20 de ani. Persoana în cauză a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu avea o viză valabilă pentru a călători în Spațiul Schengen. Femeia este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.