Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a bătut în un bărbat în vârstă de 88 de ani, din Chier, victima decedând ulterior.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a informat că a fost dispusă trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. „În fapt, inculpatul C.D., în noaptea de 16 ianuarie 2024, în jurul orei 00.30, a pătruns în camera imobilului cu nr. 586 din localitatea Chier, domiciliul victimei D.M., în vârstă de 88 ani, şi i-a aplicat acesteia lovituri cu pumnii în zona corpului şi a capului, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, datorată vârstei înaintate, punând victima la pământ, continuând să-i aplice lovituri şi după ce aceasta era în imposibilitate de a se ridica de jos, abandonând-o, în final, pe pardoseala imobilului la temperaturi joase, lovituri în urma cărora Dehelean Moisă a suferit leziuni traumatice multiple la nivelul extremităţii cefalice, toracelui şi ambelor membre superioare, precum şi fracturi costale bilateral, care au cauzat (indirect) insuficienţă multiplă de organ consecutiv unei stări septice, ce a determinat ulterior decesul victimei la data de 20 ianuarie, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Deșeuri abandonate în zona str. Mărului

Polițiștii locali din Arad au depistat un bărbat din Sălaj, care a abandonat deșeuri în zona str. Mărului. Conform DGPL Arad, agenții cu atribuții pe linia protecției mediului ai Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat conducătorul unei autoutilitare care transporta diverse tipuri de deșeuri provenite din activități de dezmembrare auto, aruncându-le ulterior direct pe sol într-o zonă neautorizată, contrar obligațiilor stabilite de legislația specifică. „Întrucât a încălcat prevederile OUG nr 92/2021 – privind regimul deșeurilor, C.I., în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în județul Sălaj, s-a ales cu amendă contravențională în cuantum de 30.000 lei. Arealul rămâne în continuare în atenția Poliției Locale, suplimentându-se efectivele care supraveghează zona, atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, când fenomenul de abandonare este mai accentuat”, a informat DGPL Arad. Actul normativ care reglementează regimul deșeurilor stabilește amenzi contravenționale în cuantum cuprins între 30.000 și 45.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 50.000 și 70.000 lei pentru persoane juridice.

Acțiune preventivă, în municipiu și județ

Polițiștii din municipiul Arad, cei din orașul Ineu și cei de la Serviciului Rutier au desfășurat la data de 7 februarie, câte o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul descurajării fenomenului infracțional și impunerii respectării legislației rutiere. Biroul de presă al IPJ Arad a informat că în cadrul activităților au fost legitimate 156 de persoane și verificate 129 de autovehicule. „Au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.690 de lei, fiind reținute două permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare. Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu, cât și în județ”, se precizează într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Camerunez cu carte de identitate falsă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetăţean din Camerun care a încercat să treacă fraudulos frontiera folosind o carte de identitate franceză falsă. Camerunezul s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, iar la controlul de frontieră a prezentat o carte de identitate ce avea însemnele autorităţilor din Franţa. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean din Camerun, în vârstă de 35 de ani, intrat legal în România în baza documentelor personale. Bărbatul este cercetat pentru uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.