Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Angajata unui bar din orașul arădean Lipova a fost amenințată și lovită de un client aflat sub influența alcoolului, pentru aplanarea conflictului fiind nevoie de intervenția jandarmilor.

Jandarmii au fost sesizați în noaptea de 21/22 martie, în jurul orei 3.00, că într-un local din Lipova a avut loc un conflict. În urma verificărilor a rezultat că un tânăr, în vârstă de 26 de ani, cu domiciliul în Lipova, aflat vizibil sub influența alcoolului, a amenințat-o cu acte de violență și a lovit-o pe angajata localului, pentru că aceasta a refuzat să îi mai servească băuturi alcoolice. Jandarmii au aplanat conflictul și i-au aplicat tânărului o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, pentru refuzul de a părăsi localul public la cererea îndreptățită a angajatului. De asemenea, având în vedere că împotriva tânărului a fost depusă plângere, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Prins în timp ce fura

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie din Arad cercetează un tânăr, care a fost depistat, în flagrant, în timp ce fura dintr-un magazin. Conform IPJ Arad, tânărul, în vârstă de 14 ani, a fost depistat, luni, în timp ce sustrăgea o cameră web, din incinta unui magazin situat pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele minorului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

A sustras bijuterii

Un bărbat, bănuit de comiterea unui furt din locuinţă, a fost depistat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 16 martie, bărbatul, în vârstă de 27 de ani, ar fi pătruns prin escaladare şi pe fereastra deschisă, de unde ar fi sustras un inel din aur, două coliere şi două ceasuri de mână, în valoare de aproximativ 1.000 de lei. Bărbatul a fost reţinut pe baza de ordonanţă şi urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Sub influenţa alcoolului

În cursul zilei de luni, poliţiştii rutieri din Arad au depistat în trafic un tânăr, care a săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Tânărul, care are 24 ani, a fost depistat în trafic, pe Calea Victoriei din municipiul Arad, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 310 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 68.000 de lei. Dintre acestea, 113 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 197 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 21 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.