Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate, în cursul acestei săptămâni, în misiuni care au avut ca scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

„În perioada 16-19 martie au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de 4.350 lei. În timpul misiunilor și acțiunilor desfășurate au fost constatate fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, fapte de comerț ilicit și o faptă ce constituie contravenție, săvârșită într-o arenă sportivă. Au fost întocmite, de asemenea, acte de sesizare în cazul a șase infracțiuni, fiind depistați șase autori“, se menționează într-o informare a IJJ Arad. În aceeași perioadă au fost constituite patrule de jandarmi și patrule în sistem integrat, care au acționat pe linia menținerii ordinii și liniștii publice.

A sustras un telefon

Poliţiştii Secției nr. 1 de Poliție Urbană din Arad au identificat o femeie, care este bănuită că ar fi sustras un telefon mobil din incinta unui magazin. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în data de 30 octombrie 2014, femeia, în vârstă de 27 de ani, din Arad, ar fi sustras din incinta unui magazin situat într-un complex comercial din municipiu un telefon mobil marca Samsung. Prejudiciul a fost recuperat, iar pe numele tinerei a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Reţinuţi pentru furt

Trei bărbaţi, bănuiţi că ar fi furat dintr-o locuinţă din municipiul Arad, bunuri în valoare de 7.000 de lei, au fost identificați de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 12 – 19 noiembrie 2014, cei trei bărbaţi, cu vârste între 18 şi 38 de ani, ar fi sustras două biciclete, aparatură electronică şi electrocasnică şi articole de uz gospodăresc, în valoare de 7.000 lei. Cei trei bărbaţi au fost arestaţi, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cercetat pentru furt

Poliţiştii de la Postul de Poliție Ghioroc au depistat un bărbat, care este bănuit că ar fi sustras mai multe bunuri din garajul unei locuinţe din satul Cuvin. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, este suspectat că, la data de 19 martie, ar fi pătruns pe ușa deschisă în garajul locuinței, de unde ar fi sustras o bicicletă de damă, o mașină de găurit electrică și un pistol de lipit electric, în valoare totală de 600 lei. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 260 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 54.000 de lei. Dintre acestea, 120 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.