Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Zece cetățeni irakieni au fost prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din România, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ascunşi printre cutii cu mărfuri transportate de un TIR.

Automarfarul era condus de un cetăţean turc de 48 ani şi, conform documentelor, transporta mai multe tipuri de mărfuri ambalate în cutii, pe ruta Turcia – Polonia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, zece persoane. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, trei bărbaţi, trei femei şi patru copii, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 2 şi 9 ani, solicitaţi de azil în România. Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Şoferul turc este cercetat pentru trafic de migranţi, iar irakienii, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Cercetat pentru deținere ilegală de armă

Polițiștii de la Servciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează un tânăr pentru posesie ilegală de armă. „În vederea continuării cercetărilor și în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Arad, polițiștii S.A.E.S.P, împreună cu colegi din cadrul Poliției orașului Curtici, de la Secția 2 Poliție Rurală Arad și luptători S.A.S., au efectuat, joi, o percheziție domiciliară la locuința unui tânăr de 25 de ani, din orașul Curtici“, a anunțat IPJ Arad. La locuința acestuia au fost descoperite o armă de tir sportiv, cu aer comprimat, calibru 5,5 mm, și 75 de alice aferente acesteia, deținute ilegal. Tânărul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării și uz de armă neletală, fără drept.

Ordine de protecție, emise de polițiști

Doi bărbați sunt cercetați de polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul IPJ Arad pentru violență în familie. Conform IPJ Arad, la data de 8 august, polițiștii au fost sesizați despre faptul că un arădean, în vârstă de 39 de ani, și-ar fi agresat fizic soția, de aceeași vârstă, lovind-o cu o bicicletă în zona corpului, în timp ce se aflau pe strada Sabinelor din municipiu. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, iar în acest caz continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. De asemenea, o arădeancă, de 52 de ani, a sesizat polițiștii cu privire la faptul că fostul concubin al acesteia, un arădean în vârstă de 55 de ani, ar fi agresat-o fizic, bruscând-o și trăgând-o de braț, în timp ce se afla în Parcul Europa din municipiu. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, iar pe numele său a fost emis, totodată, un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile.

La volan sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din orașul arădean Sântana cercetează un bărbat pentru infracțiuni rutiere. „Polițiștii au depistat, joi, pe D.J. 792C, un autoturism avariat, în afara părții carosabile, lângă care se afla un bărbat de 35 de ani, din Sântana și care ar fi declarat verbal că a condus autoturismul. În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a informat IPJ Arad. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.