Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii rutieri arădeni şi omologii lor maghiari desfăşoară, timp de două zile, acţiuni comune, pe teritoriul Ungariei.

Astfel, în perioada 18-19 martie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Arad participă, împreună cu omologii din judeţul Bekes, la activităţi comune, aceasta pe teritoriul maghiar. Acțiunile vizează respectarea prevederilor legale referitoare la folosirea centurii de siguranţă, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi implicit, prevenirea şi diminuarea accidentelor rutiere. „Scopul acţiunilor comune ale poliţiştilor arădeni şi maghiari este întărirea cooperării româno-maghiare, atât în domeniul prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere, dar şi pentru identificarea si continuarea bunelor practici, dezvoltării de proiecte comune şi întăririi relaţiilor dintre poliţiile celor două ţări“, a informat IPJ Arad.

Intervenție la un apel de urgenţă

Jandarmii au fost solicitați să intervină în zona unui imobil situat în cartierul Grădiște din municipiul Arad. După ce au ajuns la adresa precizată, jandarmii au identificat un tânăr, în vârstă de 25 de ani. Acesta a reclamat că, în timp ce se afla la domiciliul său, a fost amenințat cu acte de violență de o altă persoană. Jandarmii au stabilit identitatea celei de a doua persoane, fiind vorba de Rareș C., de 25 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad. La controlul preventiv efectuat, în autoturismul acestuia s-a găsit un cuțit și o bâtă de baseball, cu care l-a amenințat pe cel care a cerut ajutorul jandarmilor. Jandarmii au întocmit în acest caz actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, persoana în cauză fiind susceptibilă de sâvârşirea infracţiunii de amenințare.

Cercetaţi pentru furturi din magazine

Poliţiştii arădeni cercetează mai multe persoane care au fost prinse că au sustras din magazine. Conform IPJ Arad, poliţiştii de la Secţia nr. 1 cercetează doi adolescenţi, de 16, respectiv 17 ani, ambii din judeţul Hunedoara, care au sustras articole de îmbrăcăminte, în valoare de 700 de lei, dintr-un centru comercial din cartierul Aurel Vlaicu, şi două femei, din judeţul Bihor, care au fost prinse în flagrant, în timp ce au sustras produse alimentare, în valoare de 904 lei, dintr-un supermarket. De asemenea, poliţiştii Secţiei nr. 2 cercetează două tinere, de 21, respectiv 28 de ani, din judeţul Bihor, care au fost prinse în timp ce au sustras dintr-un supermarket din cartierul Micălaca. Pe numele celor în cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a lui Ciuciu Ion, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 24 decembrie 2014, bărbatul a fost oprit de poliţiști, pe str. Avram Iancu din oraşul Pâncota, în timp ce se afla la volanul unui autoturism Opel. Întrucât emana halenă alcoolică, Ciuciu Ion a fost testat mai întâi cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de vapori de alcool în aerul expirat de 1,24 mg/l. Ulterior, Ciuciu Ion a fost condus la Spitalul Orăşenesc Ineu, unde a fost examinat din punct de vedere clinic şi i s-a recoltat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din Buletinul de analiză toxicologică a rezultat că inculpatul avea o alcoolemie de 2,10 la mie. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Cercetat pentru tăiere de arbori

Poliţiştii au depistat un bărbat, care este bănuit că ar fi tăiat ilegal şi sustras mai mulţi arbori din Ocolului Silvic „Codrii Zărandului” Sebiş. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în perioada 9-16 martie, bărbatul, care are 27 ani și este din Sebiş, ar fi tăiat ilegal şi ar fi sustras şapte arbori de esenţă cer, în volum total de 4,744 mc, din pădurea Ocolului Silvic „Codrii Zărandului” Sebiş. Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală arbori şi sustragere material lemnos.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri, au efectuat atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 280 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 61.000 de lei. Dintre acestea, 160 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.