Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii cercetează penal un tânăr din Arad, pentru că și-a lovit concubina, dar și pentru că a distrus ușa apartamentului în care locuiau.

În cursul serii de luni, o arădeancă a sesizat prin 112 că a fost lovită de concubinul ei în timp ce se aflau în casa scărilor imobilului în care domiciliază. Acesta a distrus și ușa de acces în imobil, prin lovirea repetată cu picioarele. „În urma evaluării situației de la fața locului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, tânăru, în vârstă de 22 de ani, având interdicție de a se apropia sau contacta victima“, a informat IPJ Arad. Conform sursei citate, polițiștii de la Biroul Ordine Publică continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și distrugere.

Bărbat recalcitrant, încătuşat în zona Gării

Un bărbat din Lipova a provocat scandal și a adresat, fără vreun motiv anume, injurii trecătorilor aflați în apropierea localului Pizza 5 Colțuri din zona Stației CFR Arad, luni, în jurul orei 22.00. Pentru fapta sa, bărbatul a fost amendat de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică. „A fost nevoie ca oamenii legii să îl încătușeze pe M.M.V., în vârstă de 29 de ani, după ce acesta a devenit recalcitrant. Pofta de scandal i-a pierit, însă, atunci când polițiștii locali au întocmit pe numele său un proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991/R, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice“, au anunțat polițiștii locali. Amenda pe care bărbatul va trebui să o plătească pentru ieșirea sa nervoasă este de 1.200 de lei.

Șoferi amendaţi pentru „Acces interzis”

Un număr de 41 de conducători auto, care au ignorat semnificația indicatorului „Acces interzis”, au fost sancționați contravențional de polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. „Şoferii indisciplinați au fost amendați cu câte de 290 lei și două puncte de penalizare“, a informat Direcția Generală Poliția Locală Arad. Acțiunea întreprinsă de reprezentanții Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și Parcări s-a derulat, timp de două zile, pe străzile Șelari și Hațeg din municipiul Arad și s-a soldat cu amenzi în valoare de 10.150 lei.

Minor de 14 ani, surprins vagabondând

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost predat de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică reprezentanților DGASPC Arad, după ce, în noaptea de 5 spre 6 august, în jurul orei 1.00, a fost surprins vandalizând coșurile de gunoi din Parcul „Caius Iacob“ din municipiul Arad. În momentul identificării, minorul le-a spus oamenilor legii că a plecat de acasă în urmă cu două luni de zile. „Tatăl minorului a fost identificat și, ulterior, amendat cu 300 de lei, pentru că nu și-a supravegheat fiul și nu a adoptat măsurile necesare împiedicării actelor de vagabondaj ale acestuia, nesocotind astfel prevederile Legii 61/1991/R, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice“, au precizat polițiștii locali.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.