Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat și-a declarat mașina furată, pe raza orașului Nădlac, iar polițiștii au stabilit că acesta a mințit, pentru a obține despăgubiri de la firma de asigurări.

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale cercetează un bărbat, de 61 de ani, din județul Iași, care, în ziua de 1 august, după ce a intrat pe teritoriul României s-a cazat la un motel de pe raza orașului Nădlac. „În dimineața zilei de 2 august, bărbatul a declarat că autoturismul cu care s-a deplasat (înmatriculat în Republica San Marino) ar fi fost sustras de pe raza orașului. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că bărbatul s-a deplasat cu autoturismul din Republica San Marino în România și a declarat fals că autoturismul i-a fost sustras, în vederea obținerii de despăgubiri de la firma de asigurări“, a informat IPJ Arad. Polițiștii continuă cerificările pentru stabilirea întregii activități infracționale în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Cu permis de Australia, în Sântana

Polițiștii din orașul arădean Sântana au depistat un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 792/C. La solicitarea polițiștilor, bărbatul a prezentat un permis de conducere valabil, emis de autoritățile australiene, care însă nu conferă dreptul de a conduce pe teritoriul României. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis de conducere. „Atragem atenția deținătorilor de permise de conducere emise de state non U.E. că au obligația de a solicita emiterea unui permis de conducere internațional în cazul unei șederi în România pe o perioadă mai mică de 90 de zile.  Dacă se depășesc cele 90 de zile, permisul de conducere internațional trebuie preschimbat în permis de conducere românesc sau emis de un stat membru U.E. Același principiu de aplică și cetățenilor români care se deplasează în state non U.E.“, a precizat IPJ Arad

Trei zile cu radarele pe șosele

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au fost prezenți pe șoselele din județ, cu toate aparatele radar din dotare, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă viteza legală de deplasare. Conform IPJ Arad, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 347 de sancțiuni contravenționale, doar pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de aproximativ 68.000 de lei. Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, au spus reprezentanții IPJ Arad.

Țigări de contrabandă confiscate

Un echipaj de jandarmerie a observat, sâmbătă, pe o stradă din apropierea Pieței „Mihai Viteazul“, doi bărbați care descărcau mai multe plase dintr-un autoturism. Existând suspiciuni cu privire la comportamentul celor două persoane, jandarmii au efectuat controlul autoturismului, ocazie cu care au găsit 150 pachete cu țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător. Țigările erau destinate comercializării ilegale în Piața „Mihai Viteazul“.  Jandarmii au întocmit pe numele celor doi bărbați actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar pachetele cu țigări au fost ridicate în vederea confiscării.

Urmărit general, depistat la Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota  au depistat un bărbat, căutat de autorităţile române, în vederea executării unei pedepse privative de libertate, pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice. Cetăţeanul român A.A., în vârstă de 48 de ani, domiciliat în judeţul Călăraşi a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta având de efectuat 90 de zile de închisoare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.