Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Amenzi în valoare de peste 33.000 lei au fost aplicate de polițiștii rutieri, care au desfășurat, miercuri, o acțiune pe raza municipiului Arad.

Acțiunea a vizat depistarea participanților la trafic care nu respectă normele legale privind circulația rutieră pe drumurile publice. Alături de polițiști au fost și reprezentanții RAR, pentru verificarea autoturismelor care nu corespund din punct de vedere tehnic. „În două ore, au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.200 de lei, fiind constatată o infracțiune de conducere fără permis. Polițiștii au mai reținut două permise de conducere, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, și 4 certificate de înmatriculare“, a informat IPJ Arad. Aceste acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare, pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță rutieră, a anunțat IPJ Arad.

Incendiu la o autocamionetă

O autocamionetă înmatriculată în Anglia a luat foc, miercuri, pe tronsonul de autostradă Arad – Timișoara, în zona Aeroportului Arad. Autocamioneta  era încărcată cu diverse bunuri electrocasnice și piese de mobilier. Conform pompierilor care au intervenit, incendiul a pornit din zona de marfă a camionetei și a fost stins în aproximativ 30 minute. Pompierii au mai spus că, cel mai probabil, incendiul a pornit de la o țigară aruncată la întâmplare de unul dintre pasagerii camionetei. Țigara aruncată pe geam a ajuns în compartimentul de marfă și a provocat incendiul. Circulația rurieră nu a fost blocată pe autostradă, autocamioneta fiind oprită pe banda de urgență.

Amenzi pentru oamenii străzii

Un arădean a alertat polițiștii locali, sesizând o încăierare între membrii unui grup de oameni ai străzii aflați sub influența băuturilor alcoolice. „În urma deplasării echipajelor operative în zona semnalată, locul de joacă pentru copii din Parcul Pădurice, au fost întocmite un număr de patru procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, însumând amenzi de 500 de lei, pentru consum de băuturi alcoolice și satisfacerea nevoilor fiziologice pe domeniul public al municipiului, fapte ce încalcă prevederile Legii 61/1991/R, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice“, se arată într-o informare transmisă de Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Tunisieni reținuți la P.T.F Curtici

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat, într-un tren internaţional, doi cetăţeni din Tunisia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Tunisienii erau pasageri în trenul internațional care circulă pe relaţia Bucureşti – Budapesta, dar au coborât, înainte de efectuarea controlului de frontieră. Cei doi bărbați au fost reţinuţi şi duși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, deoarece nu aveau documente de identitate. Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni tunisieni, în vârstă de 21, respectiv 22 de ani. Tunisienii au declarat ca intenționau să treacă ilegal  frontiera în Ungaria pentru a ajunge în Germania. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.