Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat o adolescentă, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate ce aparţinea altei persoane.

Minora, în vârstă de 14 ani, a fost depistată într-un microbuz, înmatriculat în Polonia. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din România. Poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care adolescenta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma cercetărilor efectuate, în prezenţa unui reprezentat al Autorităţii Tutelare, s-a stabilit că minora este cetăţean român, în vârstă de 14 ani, care nu are eliberat un document de identitate pe numele ei. Ea a spus că a recurs la această metodă deoarece dorea să meargă în Polonia şi nu avea acordul părinţilor.

A condus fără permis, cu știința tatălui

Un bărbat și un fiul său sunt cercetați pentru infracțiuni rutiere, de polițiștii din orașul Chișineu Criș. IPJ Arad a anunțat că oamenii legii au depistat un tânăr, în vârstă de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Apateu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. „În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul i-a fost încredințat tânărului de către tatăl său, care cunoștea faptul că acesta nu deține permis de conducere“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Cei doi sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Sub influența alcoolului și fără permis

Polițiștii de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează un bărbat pentru infracțiuni rutiere. „Polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din Mișca, în timp ce conducea un moped pe D.J. 794, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei“, se precizează într-o informare a IPJ Arad. De asemenea, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere, au spus reprezentanții IPJ Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 284 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 99.000 de lei. Dintre acestea, 85 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 199 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.