Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Detașamentul de Pompieri Arad a executat, joi, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

În cadrul exercițiului, care s-a derulat în clădirea din Piața „Mihai Viteazul“, s-a simulat un cutremur urmat de un incendiu. La acest exercițiu au participat două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o autoscară, o autospecială de primă intervenție și comandă, o ambulanță SMURD, doi ofițeri și 16 subofițeri. De asemenea, în cadrul exercițiului pe lângă acțiunile de stingere a incendiilor s-a simulat evacuarea a patru victime intoxicate cu fum, precum și acordarea îngrijirilor medicale necesare. „Obiectivele exercițiului au fost atinse: cunoașterea obiectivului, cunoașterea căilor de acces și de evacuare, colaborarea cu personalul de la locul de muncă și, bineînțeles, antrenamentul de pregătire în situații de urgență“, a informat ISU Arad.

Deținut evadat, căutat de oamenii legii

Forţe de ordine din Timiş şi Arad participă, de aproape o săptămână, la acţiuni în vederea prinderii deţinutului care a fugit, în 12 iulie, de pe un şantier din Timişoara, însă până în prezent nu s-a reuşit localizarea acestuia. Reprezentanţii Penitenciarului Arad, unde era încarcerat Ion Murariu (41 de ani), au declarat, joi, pentru Agerpres, că au loc atât căutări în teren, cât şi schimburi de informaţii între poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai altor instituţii din cele două judeţe, în vederea localizării evadatului. „Se continuă acţiunile desfăşurate cu ajutorul mai multor forţe, dar până în acest moment nu s-a reuşit depistarea deţinutului“, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Eduard Magold. Deţinutul a fugit de pe un şantier din centrul oraşului Timişoara, unde lucra. El executa o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, dar era încarcerat în regim semideschis. Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Sancționați de polițiștii locali din Arad

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație au sancționat două persoane, în stația de autobuz din Piața Romană, din municipiul Arad. O sancțiune în cuantum de 500 lei a fost aplicată pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, chiar în fața polițiștilor locali, fiind încălcate prevederile Legii nr. 61 din 1991. Aceleiasi persoane i s-a aplicat o sancțiune, în cuantum de 1.501 lei, pentru încălcarea prevederilor HCLM 162 din 2006 privind gospodărirea municipiului, aruncând pe jos mucuri de țigară, cu toate ca polițiștii locali erau de față. Persoana are domiciliul în județul Prahova și a venit în Arad în căutarea unui loc de muncă. O altă persoană care a aruncat mucuri de țigară pe jos a fost sancționată cu avertisment de polițiștii locali, pentru încălcarea prevederilor HCLM 162 din 2006.

Tânăr identificat de polițiștii din Sebiș

Polițiștii din orașul Sebiș cercetează un tânăr, pentru furt calificat. Conform IPJ Arad, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr de 18 ani, din județul Teleorman, care, la data de 1 iulie, ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, într-un magazin alimentar din orașul Sebiș, de unde a sustras mai multe bunuri (două telefoane mobile, produse alimentare), cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei. „Prejudiciul a fost recuperat parțial (telefoanele mobile) și restituit persoanei vătămate, tânărul fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.