Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Activitatea unui agent economic care comercializa ilegal băuturi alcoolice în cartierul Grădiște din municipiul Arad a fost suspendată de autorități.

De asemenea, agentul economic a fost amendat de polițiștii locali din cadrul Biroului Activitate și Control Comercial. „Controlul întreprins de polițiștii locali în acest sens s-a derulat în urma unei reclamații făcute prin Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală, la numărul de telefon: 0257-939. Verificările efectuate în temeiul H.C.L.M. Arad 192/2017, a O.G. 99/2000, actualizată și a Legii 252/2003 au relevat că agentul economic funcționa în domeniul alimentației publice fără a deține autorizările necesare. Acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.G. nr. 99/2000 actualizată, pentru că a desfășurat un exercițiu comercial cu încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) și s-a dispus măsura complementară de suspendare a activității comerciale până la data autorizării“, a anunțat Primăria Municipiului Arad. Controalele și verificările vizând legalitatea derulării activităților de alimentație publică pe raza municipiului Arad vor continua.

Au furat dintr-un autoturism

Polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au identificat doi minori, care sunt bănuiți de furt dintr-un autoturism. Conform IPJ Arad, la data de 1 mai, cei doi minori, de 14 și 15 ani, din Arad, ar fi pătruns într-un autoturism parcat pe strada Școalei din municipiu și ar fi furat o tabletă. „Polițiștii continuă documentarea activității lor infracționale, pe numele minorilor fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, a informat, joi, Biroul de presă al IPJ Arad.

Ordine de protecție provizorii

Un ordin de protecție provizoriu a fost emis de polițiștii arădeni pe numele unui bărbat, de 36 de ani, din Iași, care, în noaptea de 11/12 iunie, și-a agresat concubina, lovind-o cu pumnii și cu o curea peste față. De asemenea, o femeie din Nădlac a reclamat faptul că soțul ei, în vârstă de 40 ani, din aceeași localitate, a amenințat-o cu acte de violență în fața locuinței acesteia, cei doi soți trăind separați. „Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, respectiv violență în familie și amenințare, având interdicția de a se apropia de victime“, au spus polițiștii.

Sirian și marocan, găsiți ascunşi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat doi cetăţeni din Maroc şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi pe platforma unui tren de marfă încărcat cu autoturisme. Cei doi au fost depistați pe sensul de ieşire din ţară, într-un tren care circula pe relaţia România – Austria. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Maroc şi Siria, în vârstă de 32, respectiv 23 de ani, și intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.