Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi șoferi au fost amendați pentru că au circulat cu autovehicule peste 3,5 tone, într-o zonă din municipiul Arad în care nu este permis accesul unor astfel de vehicule.

„Două sancțiuni contravenționale, însumând 2.000 de lei, le-au fost aplicate de polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice unor transportatori care circulau pe Bulevardul Nicolae Titulescu, în dimineața zilei de 12 iunie. Cei doi șoferi nu au respectat traseele prevăzute în autorizațiile deținute, încălcând astfel prevederile HCLM 303/2016, privind aprobarea Regulamentului de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad“, se menționează într-o informare transmisă de Primăria Municipiului Arad. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cei doi contravenienți care au ales să circule pe alte trasee decât cele autorizate, beneficiază de posibilitatea achitării, în termen de 15 zile, a câte 500 de lei, reprezentând jumătate din cuantumul minim al amenzii.

A condus o mașină fără drept

Polițiștii din orașul Sebiș cercetează un bărbat, în vârstă de 59 de ani, pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere valabil pe teritoriul României. Conform I.P.J. Arad, bărbatul, care este domiciliat în S.U.A., a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, pe raza localității Buteni, iar la controlul documentelor a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile americane, care nu îi conferă dreptul de a conduce pe teritoriul României. „Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără drept“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Acțiuni de combatere a braconajului

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat pe malul râului Mureș, în zona Port Arthur, trei bărbați ce pescuiau ilegal, prin metoda greblare, folosind bețe de pescuit pe care erau montate cârlige tip triplă și plumb. Potrivit IJJ Arad, pe numele celor trei persoane s-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că faptele sunt asimilate infracțiunii de „pescuit cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele folosite la pescuit de cei trei bărbați au fost ridicate în vederea confiscării.

Urmărit depistat la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat, căutat de autorităţile italiene, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. Cetăţeanul român T.S, în vârstă de 44 de ani, domiciliat în judeţul Arad, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România. În urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile italiene, un mandat european de arestare, pentru săvârșirea de infracţiuni contra proprietăţii. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.