Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O firmă de servicii edilitare, care a executat lucrări în municipiul Arad, trebuie să plătească amenzi în valoare de 15.000 lei, pentru nerespectarea unor obligații.

Primăria Municipiului Arad a anunțat că operatorul de servicii edilitare trebuie să plătească șase amenzi de câte 2.500 de lei, după ce a desfășurat unele lucrări de intervenție. „Sancțiunile contravenționale au fost aplicate în urma unui control tematic întreprins de polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal în cartierul Gai, pentru neexecutarea corespunzătoare a lucrărilor, efectuarea de lucrări ieșite din termenul de execuție și neaducerea la starea inițială a perimetrului vizat de intervenții“, se arată într-o informare a Primăriei Municipiului Arad.

Ordin de protecție provizoriu, la Buteni

Polițiștii de la Secția 9 Poliție Rurală Sebiș au fost sesizați, luni, de către o femeie de 36 de ani, din Buteni, despre faptul că aceasta și copiii săi ar fi fost victimele unor agresiuni și amenințări comise de concubin. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, marți, că potrivit procedurii, polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, fiind dispus ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, pe numele bărbatului de 44 de ani. Conform IPJ Arad, bărbatul este cercetat în prezent sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Viteze de peste 100 km/h, în localitate

O femeie în vârstă de 42 de ani, din Arad, a fost depistată în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 111 km/h. Femeia a fost depistată de polițiștii de la Biroul Rutier, pe DJ 709 B, pe raza localității Șofronea. De asemenea, polițiștii rutieri au mai depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Curtici, în timp ce conducea un autoturism, pe raza aceleiași localități, având o viteză de 109 km/h. „Cei doi au fost sancționați contravențional, conform O.U.G. 195/2002, cu câte o amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-le suspendată exercitarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile“, a informat IPJ Arad.

Aglomerație de autocamioane la frontieră

În urma perioadei de restricţie a traficului de duminică şi luni pe teritoriul Ungariei, a crescut numărul de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria.  Traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat în perioada 8 iunie, ora 23.00 (ora României) – 10 iunie, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei, cu ocazia sărbătorilor de Rusalii. De la ridicarea restricţiilor (începând din data de 10.06.2019, ora 23.00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad şi Bihor, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de circa 4.000 automarfare, din care aproximativ 2.800 numai pe sensul de ieşire din ţară.  Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.