Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat este cercetat penal de polițiștii arădeni pentru că ar fi înșelat o femeie cu peste 500 de euro.

Conform informațiilor transmise, joi, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, polițiștii de la Secția 2 din cartierul Micălaca au identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Mureș, care, la data de 26 mai, prin împrietenire cu o octogenară, i-ar fi solicitat 520 de euro, pentru care i-ar fi lăsat două seturi de oale și șase seturi de cuțite. „Polițiștii continuă cercetările în vederea recuperării prejudiciului și luării măsurilor legale, într-un dosar penal pentru înșelăciune“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Mandate de executare a pedepsei închisorii

Polițiștii arădeni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații de la Judecătoria Medgidia, pe numele unui tânăr de 23 de ani, din județul Constanța, condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni, pentru tâlhărie calificată. De asemenea, un tânăr de 24 de ani, din Arad, a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Arad la o pedeapsă de 6 ani, pentru trafic de minori și lipsire de libertate în mod ilegal. La aceeași pedeapsă privativă de libertate, pentru săvârșirea acelorași infracțiuni, a fost condamnat un tânăr de 23 de ani, din județul Vaslui. A mai fost pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații de la Tribunalul Arad, pe numele unei tinere de 21 de ani, din Păuliș, condamnată la o pedeapsă de 4 ani și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, șantaj și pornografie infantilă. Toți cei în cauză au fost încarcerați în Penitenciarul Arad.

Controale pe linia comercializării materialului lemnos

Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Direcției Silvice Arad și ai Gărzii Forestiere Arad, au desfășurat, în perioada 31 mai – 15 iunie, mai multe controale pentru verificarea respectării legislației privind transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, în zona Ineu – Sebiș – Moneasa – Gurahonț. „În cadrul activităților au fost verificate 107 mijloace de transport material lemnos, 10 puncte de încărcare/descărcare material lemnos, 2 fonduri forestiere și 2 depozite de material lemnos. Polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei, dintre care 15 pentru pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul materialului lemnos (Legea 171/2010), iar celelalte pentru alte abateri. Au fost confiscați, faptic și valoric, peste 42 mc de material lemnos, în valoare de aproape 12.000 de lei. Aceste acțiuni se desfășoară permanent, în tot județul Arad“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

Pakistanezi găsiți ascunşi într-un TIR la frontieră

Şase bărbaţi pakistanezi solicitanţi de azil în ţara noastră au fost prinşi când încercau să iasă ilegal din România, ascunşi într-un TIR care transporta piese auto pe ruta Turcia – Ungaria. Automarfarul a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II şi era condus de un turc cu vârsta de 35 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto în Ungaria, însă în remorcă au fost găsiţi ascunşi şase bărbaţi. „În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră, şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei“, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad. Migranţii vor fi cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, dar se fac verificări şi cu privire la o eventuală implicare a şoferului, care riscă dosar penal pentru trafic de migranţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.