Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad a dispus efectuarea unei anchete interne cu privire la un incident în care ar fi fost implicaţi doi agenţi, care ar fi şicanat în trafic un şofer, pentru că nu i-ar fi acordat prioritate de trecere, cu maşina personală, unuia dintre ei, pe o stradă îngustă din municipiu.

Efectuarea cercetărilor a fost dispusă după ce, marţi seara, un arădean a postat de pagina sa de Facebook un incident în care a fost implicat în cartierul Micălaca, unde un poliţist în civil care circula cu un autoturism neinscripţionat cu însemnele Poliţiei, care i-ar aparţine, l-ar fi şicanat şi ar fi chemat în ajutor un coleg. „În această seară, 14 mai, un agent de poliţie rutieră la IPJ Arad mi-a blocat accesul pe strada Vaslui, cartier Micălaca, ora 20.25. Mi-a zis să merg eu cu spatele aproximativ 20 de metri, să treacă el. I-am zis că acest lucru nu se va întâmpla, moment în care a sunat un coleg de la Rutieră, care era de serviciu, acesta deplasându-se singur cu autoturismul. S-a prezentat, mi-a cerut actele şi am aşteptat circa 20 de minute, aşteptând o încadrare. A tot căutat pe legi şi niciuna nu se potrivea. Precizez faptul că apelul nu a fost făcut prin 112. Cam aşa acţionează Poliţia în Arad“, a scris şoferul implicat. Postarea sa a fost redistribuită de numeroşi arădeni, iar sute de comentarii care condamnau presupusul comportament al poliţiştilor au apărut pe reţeaua de socializare în câteva ore.

Ordine de protecție provizorii încălcate

Polițiștii cercetează doi bărbați, din Peregu Mare și Șagu, pentru nerespectarea ordinelor de protecție provizorii. Polițiștii de la Postul de Poliție Peregu Mare au fost sesizați, marți, de o femeie, despre faptul că soțul acesteia, un bărbat de 33 de ani, din Peregu Mare, ar fi pătruns fără drept în imobilul în care aceasta domiciliază, încălcând, astfel, ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști la data de 10 mai. De asemenea, polițiștii de la Postul de Poliție Șagu cercetează un bărbat de 37 de ani, din aceeași localitate, care ar fi distrus poarta imobilului unde domiciliază fosta sa soacră și pe care ar fi amenințat-o cu acte de violență. Totodată, acesta a încălcat ordinul de protecție provizoriu, emis de polițiști la data de 13 mai, prin care avea interdicția de a se apropia la mai puțin de 50 metri de fosta sa soție. Cei doi bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție.

Mandat de executare a pedepsei închisorii

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad, împreună cu cei din orașul Chișineu Criș, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Conform IPJ Arad, la data de 14, a fost depistat un bărbat de 41 de ani, din localitatea Pilu, pe numele căruia magistrații Judecătoriei Chișineu Criș au emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an pentru săvârșirea infracțiunii de furt. „Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Arad“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad.

Căutaţi de autorităţile franceze și române

Doi bărbați căutaţi de autorităţi au fost depistați de poliţiştii de frontieră arădeni. Cetăţeanul român L.C., în vârstă de 44 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile franceze, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice. La acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, și cetăţeanul român B.T., în vârstă de 29 de ani, având domiciliul în judeţul Galaţi.  În acest caz, în urma efectuării verificărilor specifice s-a constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis, având de executat 1 an şi 6 luni de închisoare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.