Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației au fost depistați în trafic de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad.

Pe Calea Radnei din municipiu a fost depistat un bărbat, de 44 de ani, din Șilindia, care conducea un moped neînmatriculat. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele Acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și fără a deține permis de conducere. La Vărșand a fost identificat un tânăr, de 23 de ani, din Seleuș, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără permis de conducere. Pe DC 69, pe raza localității Cladova, a fost depistat un tânăr, de 19 ani, care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere. În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul nu este înmatriculat. Pe numele tânărului fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat și fără permis de conducere.

Încarcerat pentru furt

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei de la Secția nr. 5 Rurală Ineu, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. „Mandatul a fost emis de magistrații Judecătoriei Gura Humorului, pe numele unui tânăr de 26 de ani, din județul Bistrița Năsăud, care are de executat o pedeapsă de un an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de furt“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliția Arad. Conform sursei citate, tânărul în cauză a fost dus în Penitenciarul Arad.

Bilanț al ISU Arad

În primele trei luni ale acestui an, Centrul Operaţional – Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, a recepţionat prin Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, un număr de 2.209 apeluri dintre care 2.127 au necesitat intervenţia forţelor profesioniste sau voluntare pentru situaţii de urgenţă. Subunităţile de intervenţie ale ISU Arad au intervenit la 1.807 cazuri iar serviciile voluntare, singure sau în cooperare cu forţe profesioniste în 322 cazuri. Intervenţiile subunităţilor ISU Arad s-au desfăşurat astfel: Incendii – 76, Descarcerare – 14, Asanare muniţie – 2, Asistenţă persoane – 37, Asigurarea/supravegherea zonei de producere probabilă a situaţiei de urgenţă – 6, Acordare asistenţă medicală SMURD – 1.651, Alte Intervenţii – 21. În timpul intervenţiilor SMURD a fost acordat ajutor medical pentru 1.459 adulţi şi 219 copii.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 56.000 de lei. Dintre acestea, 41 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 102 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.