Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbați sunt cercetați de polițiști pentru că și-au agresat partenerele de viață, iar unul dintre ei și-a lovit copilul cu un obiect din lemn.

Polițiștii din Vladimirescu au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, pe numele unui bărbat de 45 de ani, din aceeași localitate, care și-a agresat fosta concubină, lovind-o cu un obiect contondent în zona capului, în plină stradă. Bărbatul are interdicție de a se apropia la mai puțin de 50 de metri de victimă și de a comunica cu aceasta sub orice formă. De asemenea, o arădeancă de 37 de ani a reclamat că fostul său concubin, un bărbat de 42 de ani, din Cuvin, ar fi pătruns prin folosirea de chei potrivite în locuința acesteia, unde ar fi amenințat-o cu moartea. Totodată, în urma agresării femeii, aceasta ar fi căzut și și-ar fi rupt mâna. În seara zilei de 19 aprilie, un bărbat de 44 de ani, din localitatea Vânători, fiind sub influența băuturilor alcoolice, și-a lovit soția cu pumnul în zona feței, iar pe fiul lor minor cu un obiect din lemn. Polițiștii au dispus evacuarea bărbatului din locuința comună, fiind emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile. Cei în cauză sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de violență în famile, cel de-al doilea bărbat fiind cercetat de polițiștii Biroului de Ordine Publică și pentru violare de domiciliu.

Două misiuni pirotehnice în trei zile

Un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial și zeci de cartușe fabricate în anii ’30 au fost descoperite în județul Arad și urmează să fie distruse. Echipa pirotehnică a ISU Arad s-a deplasat, vineri seara, în Măgulicea, pentru a ridica un proiectil perforant exploziv, găsit în timpul unor lucrări agricole, de o persoană din localitatea. Proiectilul de 82 mm, în stare bună, a fost ridicat și transportat la depozitul unității ISU. Duminică, în pădurea de la Ceala, un tânăr cu un detector de metale a descoperit mai multe cartușe de infanterie și a anunțat prin intermediul serviciului 112 dispeceratul unității. Echipa pirotehnică deplasată la fața locului a asanat terenul, în zona respectivă fiind descoperite 30 cartușe infanterie, cal.7,62, produse un anul 1933. Și acestea au fost ridicate și transportate la depozit în vederea distrugerii. „Mulțumim populației că răspunde pozitiv apelurilor noastre și anunță autoritățile în momentul în care descoperă muniție sau elemente de muniție, evitând astfel producerea unor evenimente ce pot avea consecințe tragice“, au transmis reprezentanții ISU Arad.

Depistați la volan sub influența alcoolului

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți bărbați care au condus autoturisme, în timp ce se aflau sub influența alcoolului. Cu o alcoolemie de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat, de polițiști din Chișineu Criș, un arădean de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 79, pe raza acestui oraș. Polițiștii de la Serviciul Rutier au depistat, pe raza localității Hălmagiu, un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii din orașul Sântana au depistat un tânăr de 29 de ani, din localitatea Caporal Alexa, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 792/C, pe raza aceleiași localități, având o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu aceeași alcoolemie și fără permis de conducere a fost depistat un tânăr de 29 de ani, din Caporal Alexa, în timp ce conducea un moped neînmatriculat pe DJ 792/C, pe raza orașului Sântana. Un bărbat de 48 de ani, din Ineu, a fost depistat de polițiști cu o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din acest oraș. Pe raza municipiului a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea Abrud, cu o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele tuturor celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Urmăriţi de autorităţi, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbați căutaţi de autorităţile române şi spaniole.  La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat, pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român D.D., în vârstă de 37 de ani, domiciliat în judeţul Vâlcea. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile spaniole, un mandat în vederea arestării şi predării sau extrădării, pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei. La Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand s-a prezentat, pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român  T.T., în vârstă de 66 de ani, cu domiciliul în Bucureşti. Şi în acest caz, în urma efectuării verificărilor specifice s-a constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de un an şi două luni, pentru săvârşirea unor infracţiuni de participaţie improprie la fals intelectual, uz de fals, precum şi de fals în declaraţii. Cei doi au fost predați unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.