Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Traficul la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a triplat, în ultimele 24 de ore, în urma numărului mare de muncitori români stabiliţi în alte ţări care revin în România pentru a petrece sărbătorile.

Prin PTF Nădlac II, cel mai aglomerat punct de la graniţa cu Ungaria, au intrat în România, în ultimele 24 de ore, 6.000 de autovehicule cu 20.000 de persoane, faţă de 2.000 de autovehicule cu 8.000 de persoane într-o zi obişnuită. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Matei, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că la Nădlac II a fost suplimentat numărul de artere de intrare pentru autoturisme, fiind folosite nouă, între care două artere destinate camioanelor. În mod obişnuit, aici sunt folosite două sau trei artere de intrare pentru autoturisme. Timpii de aşteptare la graniţa cu România oscilează, în funcţie de valorile de trafic, însă nu au depăşit 50 de minute, iar vineri la amiază se aştepta 20 de minute pentru control. Aglomeraţia de la intrarea în ţară se va menţine în următoarele zile, astfel că autorităţile vor folosi la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, fiind suplimentat şi personalul de control.

Tăiere ilegală de arbori

Polițiștii de la Serviciul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează o societate comercială pentru tăiere ilegală de arbori. Conform IPJ Arad, polițiștii s-au sesizat despre faptul că o societate comercială din Cuied, în perioada septembrie 2018 – aprilie 2019, pe parcursul procesului de exploatare a unei partizi din Sebiș, ar fi tăiat ilegal un număr de 53 de arbori, din specia fag, în valoare de 19.000 de lei. „Societatea comercială este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Codul silvic republicat“, a informat Biroul de presă al IPJ Arad.

Firmele de pază verificate

Mai multe firme de pază din Arad au fost verificate și sancționate de polițiștii de la Serviciul Ordine Publică. În primul trimestru al anului 2019, la nivelul municipiului și județului Arad, pe linia sistemelor de securitate, au fost verificate 487 obiective și 95 agenți de securitate, sub aspectul respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 repub. privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și H.G. nr. 301/2012. „Cu această ocazie au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 32.500 lei și au fost constatate două infracțiuni la Legea nr. 333/2003 repub., respectiv desfășurarea în scop comercial de activități de instalare a sistemelor de alarmare, fără licență în domeniu“, a anunțat IPJ Arad. Activitățile s-au desfășurat în baza Planului anual de măsuri „Patrimoniu 2019”, sub coordonarea I.G.P.R.

Autoturism căutat în Italia

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac I – Nagylak au descoperit un autovehicul Volkswagen Transporter, în valoare de 14.000 de lei, căutat de autorităţile din Italia. Mașina, înmatriculată în Bulgaria, era condusă de cetăţeanul român M.D., în vârstă de 34 de ani. Acesta era însoţit de un alt cetăţean român V.D., în vârstă de 19 ani. La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport un certificat de înmatriculare, iar în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia. Faţă de cele constatate, pasagerul a declarat că microbuzul a fost cumpărat de tatăl său din România, ulterior înmatriculându-l în Bulgaria. Mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.