Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat doi adolescenți, care sunt bănuiţi de comiterea unui furt dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Arad.

Conform IPJ Arad, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 15/16 februarie, cei doi adolescenți, ambii în vârstă de 16 ani, ar fi sustras două laptop-uri, bani şi alte bunuri, dintr-un autoturism parcat pe strada Predeal din municipiul Arad, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de lei. Cei doi tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

Judecat pentru contrabandă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Gurmai Istvan pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Din probele administrate s-a reţinut că, în data de 11 martie 2014, bărbatul a fost surprins de poliţiști din cadrul IPJ Arad, pe raza municipiului Arad, transportând cu o utilitară Volswagen, înmatriculată în Ungaria, în compartimente special amenajate, confecţionate artizanal, 2.380 de pachete de ţigări netimbrate, știind că acestea provin din contrabandă. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Arad.

Cercetată pentru evaziune fiscală

Poliţiştii Postului de Poliţie Fântânele cercetează o femeie, bănuită de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, femeia, în vârstă de 27 de ani, în calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi reţinut şi nu ar fi virat în termenul legal, către bugetul general consolidat al statului, obligaţiile fiscale aferente perioadei 25 aprilie – 25 septembrie 2010. Pe numele celei în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Depistate în timp ce furau

Două persoane, care au fost prinse în flagrant în timp ce furau din magazine, sunt cercetat de poliţiştii arădeni. Astfel, oamenii legii cercetează o tânără, de 15 ani, care a fost depistată în timp ce sustrăgea alimente de pe rafturile unui magazin situat pe strada Banul Mărăcine, şi o femeie, de 42 de ani, care a fost depistată în timp ce sustrăgea produse cosmetice dintr-un magazin de pe Calea Aurel Vlaicu. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe numele celor în cauză fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 220 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 47.000 de lei. Dintre acestea, 109 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 111 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.