Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Autoritățile au depistat și amendat doi administratori de imobile, care nu dețineau atestat pentru activitatea desfășurată.

În urma verificării documentelor asociațiilor de proprietari, polițiștii locali l-au sancționat pe L.A., care își desfășoară, din anul 2005, activitatea de administrator de bloc în cartierul Aurel Vlaicu, în baza unui contract de prestări servicii, fără să dețină atestat în acest sens ori să fi urmat vreun curs de calificare profesională. Totodată, a fost identificat și amendat un administrator de condominii care, deși i-a fost retras atestatul din anul 2013, desfășoară activitatea de administrare la mai multe imobile din oraș. De asemenea, acesta a neglijat și obligația de a depune semestrial situația soldurilor elementelor de activ și pasiv la compartimentul specializat în sprijinirea și îndrumarea asociațiilor de proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Arad. Conform legii, se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 lei și 10.000 lei desfășurarea activității de administrare a condominiilor fără îndeplinirea condițiilor prevăzute la art. 64, referitoare la obligația obținerii atestatului în condițiile legii pentru toate persoanele care prestează activitatea de administrare a condominiilor.

Infracțiuni depistate în trafic

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 41 de ani, din județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism în Nădlac. Testarea șoferului cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.  „Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, atât bărbatul cât și femeia fiind transportați la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe psihoactive“, au transmis reprezentanții IPJ Arad. A mai fost depistată, de polițiștii de la Secția 1 Rurală Arad, o femeie de 27 de ani, din Buteni, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. „Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, atât bărbatul cât și femeia fiind transportați la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe psihoactive.         Cei în cauză sunt cercetați penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe“, au mai informat reprezentanții IPJ Arad.

Migranţi găsiţi ascunşi într-un TIR

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, vineri dimineaţă, trei persoane din Etiopia care încercau să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un TIR ce transporta echipamente medicale. Şoferul automarfarului este bulgar şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, echipamente medicale din Bulgaria în Germania. „În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, trei cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Etiopia cu vârste cuprinse între 27 şi 31 de ani, intraţi legal în România“, a informat Poliţia de Frontieră Arad. În timp ce etiopienii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, şoferul bulgar este cercetat pentru trafic de migranţi.

Mamă cu trei copii, la cerșit în Arad

O patrulă a Poliției Locale, aflată în zona Pieței „Mihai Viteazul“ din Arad, a identificat și însoțit la spital, o femeie din județul Sălaj, care apela la mila publicului, folosindu-se de cei trei copii minori ai săi. „Mama cerșea împreună cu cele trei fetițe, cu vârste cuprinse între doi și șase ani, cea mai mică dintre acestea fiind aproape dezbrăcată, în condițiile în care afară erau aproximativ 10 grade Celsius. Igiena fetelor era precară, toate prezentând semne de răceală. Echipajul din teren a solicitat, prin Dispeceratul Poliției Locale, intervenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Reprezentanții acestei instituții, sosiți la fața locului, au chemat o ambulanță prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, mama și copiii fiind transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în vederea investigării stării de sănătate. Au fost însoțiți de angajații DGASPC, respectiv de polițiștii locali. Menționăm că, în urma evaluării copiilor s-a constatat că  nu este necesară internarea acestora la spital.  Mama a refuzat serviciile de asistență și sprijin oferite de către DGASPC“, se arată într-o informare remisă de DGPL Arad. Situația se află în continuare în atenția Poliției Locale, care, va transmite Direcției de Asistență Socială și DGASPC elementele pe care le deține în referire la această speță.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.