Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Bărbatul din Șoimoș (Lipova) care şi-a înjunghiat mortal fratele geamăn, în urma unei dispute pe tema casei părinteşti, a fost arestat preventiv pentru omor calificat şi va fi supus unei expertize psihiatrice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad l-au prezentat judecătorilor pe suspectul de 51 de ani, cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile, cererea fiind admisă de către magistraţi. Procurorul de caz, Pavel Palcu, a declarat, pentru Agerpres, că agresorul s-a prelevat de dreptul la tăcere, iar ulterior deciziei judecătoreşti de arestare, a declarat recurs, cerând să fie arestat la domiciliu. Autorul faptei urmează să fie supus unei expertize psihiatrice la laboratorul Serviciului Judeţean de Medicină Legală. Bărbatul de 51 de ani este fost jandarm, însă a fost concediat în 2010 din motive disciplinare, surse din cadrul Jandarmeriei Arad declarând că a avut probleme de comportament agresiv. Conform anchetatorilor, conflictul dintre cei doi fraţi gemeni este vechi de câţiva ani, iar marţi ei s-au întâlnit la casa părintească din Șoimoș (Lipova), pe care şi-o dispută. Cearta ar fi pornit de la plata unor facturi, iar unul dintre fraţi a luat un cuţit şi l-a înjunghiat pe celălalt în zona inimii. Victima, şofer la o firmă de transport persoane din judeţul Arad, a reuşit să urce în maşină şi să meargă aproximativ 200 de metri înainte să-şi piardă starea de conştienţă, maşina sa izbindu-se de nişte lemne aşezate pe marginea drumului. Vecinii au sunat la 112, iar victima a fost preluată în viaţă de un echipaj medical, dar a murit pe drumul spre spital din cauza unei hemoragii puternice.

Sancţiuni pentru operatori

Direcţia Generală Poliţia Locală, prin Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, sancţionează contravenţional operatorii care execută lucrări pe raza municipiului, fără a aduce terenul la forma iniţială, conform Legii 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcţii. Conform Primăriei Arad, trei amenzi în cuantum total de 150.000 lei au fost aplicate recent pentru executarea cu întârziere a unor lucrări de refacere a părţii carosabile pe străzile Simfoniei, Voinicilor şi Căpitan Ignat, unde termenul de finalizare era prevăzut pentru vara/toamna anului 2018. Sancţiunile aplicate operatorului s-au materializat după ce companiile subcontractoare au fost şi ele amendate în prealabil în urma reclamaţiilor venite din partea cetăţenilor referitoare la calitatea deficitară a carosabilului, la finalizarea lucrărilor. „Administraţia publică locală va continua responsabilizarea operatorilor ce execută lucrări de infrastructură pe raza municipiului, inclusiv prin aplicarea progresivă a sancţiunilor contravenţionale, în situaţiile în care partea carosabilă, zonele pietonale sau spaţiile verzi nu sunt predate conform obligaţiilor asumate la încheierea contractelor“, a informat Primăria Arad.

Permise de conducere reținute

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat că, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, polițiștii de la Serviciul Rutier au suspendat exercitarea dreptului de a conduce a doi bărbați. Conform IPJ Arad, polițiștii au reținut, pentru 30 de zile, permisul de conducere al unui arădean în vârstă de 34 de ani, pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare pe D.N. 69 Arad – Timișoara. De asemenea, pentru aceeași abatere, a fost reținut permisul de conducere al unui alt arădean, de 45 ani, pe D.N. 79 Arad – Oradea. „Totodată, fiecare conducător auto a fost sancționat contravențional cu câte o amendă în valoare de 580 de lei“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Bărbat din Vietnam, ascuns în portbagaj

Un migrant din Vietnam a fost prins când încerca să iasă din România ascuns în portbagajul autoturismului unui cetăţean ceh, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ambii bărbaţi fiind cercetaţi penal. Poliţiştii de frontieră au verificat un autoturism înmatriculat în Cehia, condus de un ceh în vârstă de 49 de ani, ce urma să iasă din România. Controlul a avut loc în urma unei analize de risc, iar în interiorul portbagajului autoturismului a fost descoperit un bărbat. În urma cercetărilor, s-a stabilit că migrantul ascuns este din Vietnam şi are 35 de ani. Atât vietnamezul cât şi şoferul ceh sunt cercetaţi penal, primul pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar al doilea pentru trafic de migranţi.

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.