Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai multe persoane care au încălcat prevederile legislației rutiere au fost depistate în trafic de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

La Chișineu Criș a fost depistat un tânăr, de 24 de ani, din județul Maramureș, care conducea un autoturism, pe DN 79, fără a avea acest drept. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, pentru conducere a unui autoturism fără a deține permis de conducere. Polițiștii din Vladimirescu au depistat un tânăr, de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 7, pe raza localității Mândruloc. Valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii era expirată din data de 15 februarie. Tânărul este cercetat penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturim neînmatriculat. Polițiștii de la Serviciul Rutier au depistat, în orașul Sântana, un tânăr, de 26 de ani, din Arad, care conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă tânărul a refuzat, pe numele lui fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Vitezomani pe autostrada A1

Patru șoferi au fost depistați circulând cu viteze peste limita legală, pe autostrada A 1, tronsonul Deva – Nădlac. Conform Poliției Române, aparatul radar a înregistrat, într-o singură zi, patru persoane care conduceau autovehicule cu viteze cuprinse între 186 și 194 km/h. Mașinile erau conduse de șoferi cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile. Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Coloane de camioane la frontieră

Coloane mari de camioane erau formate, luni dimineaţă, la toate punctele de trecere a frontierei către Ungaria, după restricţiile de weekend aplicate de ţara vecină traficului greu, iar la Nădlac II, pe autostradă, se aşteaptă aproape şase ore pentru control, deşi se lucrează pe cinci artere. Reprezentanţii Primăriei Nădlac au spua că pe autostradă coloana de automarfare este de peste opt kilometri. Coloanele de automarfare s-au format încă de duminică seară, înainte de ora 23.00, când s-au redeschis frontierele pentru accesul în Ungaria a vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. În fiecare weekend şi de sărbătorile legale, ţara vecină nu permite accesul automarfarelor, motiv pentru care în România se formează coloane, iar cel mai adesea tarficul revine la normal abia după 24 de ore.

Mandate de executare a pedepsei

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Astfel, oamenii legii au depistat, pe raza municipiului, un tânăr, de 19 ani, din Arad, pe numele căruia magistrații Judecătoriei Baia Mare au emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de un an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. De asemenea, a mai fost depistat, tot pe raza municipiului, un tânăr, de 26 de ani, din Arad, care are de executat un an și 277 de zile de închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Cei doi tineri au fost depuși în Penitenciarul Arad, a informat Biroul de presă al IPJ Arad.

Trei urmăriţi general şi internaţional

Trei persoane, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi mandate europene de arestare pentru furt, abandon familial şi fraudă fiscal, au fost depistate la PTF Nădlac II – Csanadpalota. Unul dintre cei reținuți este Marian U., de 37 de ani, din judeţul Galaţi. Pe numele bărbatului era emis de un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Bărbatul are de executat 3 ani de închisoare. A mai fost prins și Sorin C., de 42 de ani, din judeţul Sibiu. Pe numele acestuia emis de un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru abandon familial, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani. De asemenea, a mai fost reținut și Vasile U., de 50 de ani, din judeţul Mehedinţi. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile germane, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă fiscală.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.