Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Polițiștii din orașul arădean Nădlac au depistat un bărbat, care este acuzat că a braconat fazani, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Conform oamenilor legii, bărbatul are 40 de ani, este din Nădlac și a fost depistat, în flagrant, pe un teren agricol, în timp ce transporta fazani împuşcaţi şi având asupra sa o armă letală şi cartuşe. „În cadrul cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul ar fi braconat patru fazani, pe fondul de vânătoare 7 Nădlac. Atât arma de vânătoare, cât şi cartuşele şi piesele vânate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor“, se precizează într-o informare a IPJ Arad. Nădlacanul va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală şi transportul vânatului găsit împuşcat ori tranşat în teren.

Depistaţi în trafic, cercetaţi penal

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii rutieri arădeni au depistat două persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere. Astfel, agenţii de poliţie rutieră au depistat, în municipiul Arad, un bărbat, de 34 ani, din Timisoara, care conducea un autoturism Mercedes Benz, în timp ce avea dreptul de a conduce suspendat. De asemenea, pe raza localităţii Săvârşin a fost depistat un tânăr, cetăţean bulgar, în vârstă de 25 ani, care a condus o autoutilitară Mercedes Sprinter, iar la verificările efectuate s-a constatat că era vehiculul era neînmatriculat. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier.

Au furat cablu telefonic

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Cîrpaci Aron, Cîrpaci Gheorghe, Munteanu Constantin Valentin, Lingurar Mircea și Jivan Dorel, cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada februarie-martie 2014, cei cinci inculpaţi au sustras în mod repetat cabluri de telefonie din reţeaua inactivă ce aparţine Romtelecom, poziţionată în subteran, între localitățile Nădab și Cintei, respectiv localitățile Cintei și Zărand, producând un prejudiciu total în valoare de 13.970 lei.

Cercetat pentru furturi din autoturisme

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Arad au identificat un adolescent, care este bănuit că ar fi sustras din două autoturisme. Urmare a cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că, în noaptea de 20/21 ianuarie, prin spargerea geamurilor a două autoturisme aparţinând unei societăţi comerciale, parcate pe strada Cocorilor, adolescentul ar fi de sustras mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 2.000 de lei. Poliţiştii au întocmit în acest caz acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Mandat de executare a pedepsei

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Arad au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Conform IPJ Arad, este vorba despre un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din oraşul Pâncota, care a condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei. Conform procedurilor, bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

Intervenții ale subunităților ISU Arad

În perioada 1 – 10 februarie 2015, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ din Arad au executat 9 misiuni de stingere a incendiilor, o misiune de descarcerare, 118 misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi 3 misiuni pentru prevenirea apariţiei unor situaţii de urgenţă. „Pentru executarea celor 131 de misiuni au fost angrenaţi 20 ofiţeri şi 423 subofiţeri cu 25 de autospeciale, de la toate subunităţile Inspectoratului“, se menționează într-o informare remisă, joi, de ISU Arad.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 41.500 de lei. Dintre acestea, 120 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.