Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei tineri, din Pâncota și Șiria, sunt cercetați de polițiști, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat doi tineri, de 22 și 25 de ani, din Pâncota, și un tânăr de 18 ani din Șiria. „Cei trei, la data de 4 martie, ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare ale unui autoturism parcat pe raza localității Cicir, pe care le-ar fi montat pe autoturismul cu care se deplasau. În aceeași seară, tinerii au alimentat într-o stație de distribuție a carburanților, de pe raza localității Vladimirescu, cantitatea de 60 de litri combustibil, fără a plăti contravaloarea acestuia“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Cei trei tineri sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui autoturism cu numere false de înmatriculare, polițiștii continuând documentarea activității infracționale a acestora.

Țigări de contrabandă confiscate

În cursul zilei de miercuri, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a observant, în zona unei piețe din centrul municipiu, două femei cu vârste de aproximativ 40 de ani, care ofereau spre comercializare țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. În urma verificărilor efectuate, au fost găsite 120  pachete de țigări din categoria celor ce trebuiesc a fi  plasate sub un regim vamal. „Pe numele celor două femei s-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform prevederilor Codului Vamal al României, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării“, au transmis reprezentanții IJJ Arad.

Încarcerat pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, împreună cu cei de la Postul de Poliție Cărand, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. „Mandatul a fost emis de magistrații Judecătoriei Ineu pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Cărand, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 4 luni pentru infracțiuni la regimul circulației“, se arată într-o informare transmisă de Biroul de presă al IPJ Arad. Conform sursei citate, bărbatul a fost depus în Penitenciarul Arad.

Peste 300 de amenzi la rutieră

Poliţiştii rutieri au efectuat în ultimele 24 de ore, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 310 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 125.000 de lei. Dintre acestea, 56 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 254 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.