Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii au confiscat, în cursul zilei de joi, peste o tonă și jumătate de legume și fructe, care erau comercializate ilegal în Piaţa Obor din municipiul Arad.

Poliţiştii de investigare fraude au organizat, joi, o acţiune în Piaţa Obor, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu legume/fructe, a informat IPJ Arad. „În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat zeci de agenţi economici şi persoane fizice, care efectuat acte de comerţ. Pentru neregulile constatate, conform legislaţiei în vigoare, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.000 de lei. De asemenea au fost reţinute în vederea confiscării 1.695 kg de legume şi fructe, în valoare de 3.500 de lei“, se menționează într-o informare remis de IPJ Arad.

Cercetaţi pentru infracţiuni rutiere

Două persoane, care au săvârşit infracţiuni la regimul rutier, au fost depistate de poliţiştii arădeni. Astfel, poliţiştii au depistat un bărbat, de 57 de ani, din Sibiu, în timp ce a condus pe DN 79A, în localitatea Vârfurile, un autoturism Mercedes, care avea număr de înmatriculare din Olanda. La verificările efectuate s-a stabilit că mașina este radiată din Belgia și are număr fals de înmatriculare. Pe DN 7, în localitatea Bârzava, poliţiştii au depistat un tânăr, de 20 ani, din Brăila, care conducea un autoturismul Ford, fără drept de circulaţie pe teritoriul României. Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

A furat aparatură electrocasnică

Poliţiştii Biroului de Investigații Criminale au depistat un bărbat, care este bănuit că ar fi sustras aparate electrocasnice dintr-un apartament din municipiul Arad. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în data de 21 ianuarie, bărbatul, care are 40 de ani și este din Sâmpetru German, ar fi pătruns şi sustras, dintr-un apartament din cartierul Aradul Nou, aparatură electrocasnică, pe care ulterior ar fi valorificat-o. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 67.000 de lei. Dintre acestea, 135 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.