Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat un bărbat care încerca să scoată din țară un autoturism Mercedes, în valoare de 85.000 lei, ce figura ca fiind căutat de autorităţile din Germania.

Laurenţiu M., de 30 de ani, din județul Gorj, conducea un autoturism, cu care tracta o platformă pe care era transportat un autoturism Mercedes. În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport de pe platformă figurează ca „bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania, din data de 21 februarie 2018. Șoferul a declarat că autoturismul este al unui prieten, care l-a rugat să îl ducă în Germania la firma de leasing, pentru că nu mai poate să plătească ratele. Mașina, în valoare de 85.000 lei, a fost indisponibilizată, iar poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Coloane de camioane la frontieră

Noi coloane de automarfare erau formate, marţi dimineaţă, în cele mai mari puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, respectiv Nădlac II şi Borş, unde se aştepta câteva ore pentru control. La Nădlac II s-a format o coloană de automarfare lungă de aproape zece kilometri, iar timpul de aşteptare anunţat de Poliţia de Frontieră pentru control este de patru ore, în timp ce şoferii se plâng că stau 6 – 8 ore. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat că sunt două cauze pentru coloanele de automarfare formate. „Primul motiv este acela că Poliţia de Frontieră Ungară face controale amănunţite în cazul mijloacelor de transport marfă, astfel că au crescut timpii de aşteptare la control. A doua cauză este traficul crescut din această perioadă. Doar la Nădlac II, în ultimele 24 de ore au fost verificate peste 1.300 de camioane. Probabil, transportatorii şi-au programat cursele ţinând cont de restricţiile ce vor fi aplicate timp de 24 de ore în Ungaria”, a declarat sursa citată. Poliţia de Frontieră a anunţat, luni, că în perioada 14 – 15 martie camioanele cu o capacitate de peste 7,5 tone nu pot trecere frontiera în Ungaria.

Acțiune a polițiștilor la Bocsig

Polițiștii din Ineu, împreună cu cei de la Secției de Poliție Rurală nr. 5, au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pe raza comunei Bocsig, pentru depistarea agenților economici care nu respectă prevederile Legii 12/1990, privind faptele de comerț. În timpul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei, au indisponibilizat produse alimentare având termenul de valabilitate expirat în valoare de 70 de lei, precum și 3.040 țigarete de diferite mărci, netimbrate și timbrate necorespunzător, în valoare de aproximativ 1.740 de lei. Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, atât pe raza comunei Bocsig, cât și în alte localități din județul Arad.

A condus ilegal un autoturism

Un bărbat este cercetat de polițiștii din orașul arădean Pecica pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat, luni, în trafic, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, pe raza orașului Pecica, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. „Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat“, se menționează într-o informare a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Peste 250 de amenzi în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 252 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Dintre acestea, 45 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 207 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 28 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.