Ziarul electronic al arădenilor

Spectacolul „Omul cu mârțoaga”, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad

Toamna e din ce în ce mai antipatică, iar temperaturile mici care se anunță pentru acest final de săptămână par să ne îndemne să ne căutăm un adăpost călduț și pentru minte și suflet.

Și ce loc mai bun putem găsi decât la teatru?

Acolo unde, sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 19.00, pe scena mare, se joacă „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian, în regia lui Laurian Oniga – un spectacol cu mare priză la public.

„Chirică are o ocupație ștearsă – e arhivar. Își vede de slujbă, dar o duce greu: proprietăreasa îl amenință cu evacuarea fiindcă rămâne veșnic dator cu chiria, soția îi reproșează existența strâmtorată la care a condamnat-o. Așa că, eroul nostru caută și găsește la un moment dat, o soluție pe care o consideră salvatoare: încasând niște bani dați cu împrumut el cumpără un cal de curse, pe Faraon al V-lea, o gloabă care stârnește hazul tuturor fiindcă ajunge mereu ultima în orice cursă.  „Soluția” găsită de Chirică se dovedește a fi un eșec: nevasta îl părăsește, iar el devine subiect de batjocoră pentru toată lume. Toate, până într-o zi, când se întâmplă… minunea.”

Aceasta este povestea care îi aduce în fața publicului pe unii dintre cei mai îndrăgiți actori arădeni: Marian Parfeni, Robert Pavicsits, Ștefan Statnic, Alina Vasiljević, Roxana Sabău, Liliana Balica, Oltea Blaga, Adriana Ghiniță, Oana Kun, Dorina Darie Peter, Mariana Tofan și Carmen Butariu. Lor li se adaugă: Bianca Florescu, Luca Madoș și Radu Mihai.

Scenografia spectacolului este semnată de Laurian Oniga, costumele – de Oana Cătălina Văran, mișcarea scenică – de Maura Cosma, light-designul – de Lucian Moga, iar muzica – de Cosmin Lupan.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.