Ziarul electronic al arădenilor

Spectacolul Amadeus al Companiei de Teatru „Aradi Kamaraszínház”, premiat la Festivalul „Atelier“

Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” s-a întors cu două premii importante de la Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „Atelier“ de la Baia Mare, unde a prezentat spectacolul Amadeus, de Peter Shaffer, coproducție a Companiilor „Aradi Kamaraszínház” și „Szegedi Pinceszínház”.

La cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier” de la Baia Mare Premiul pentru cea mai bună regie a fost acordat regizorului Tapasztó Ernő (foto), director artistic al Companiei „Aradi Kamaraszínház”, pentru regia spectacolului „Amadeus“, produs de Companiile „Aradi Kamaraszínház” și „Szegedi Pinceszínház” (Ungaria), iar Sebők Maja a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul Constanze Weber, soția lui Mozart din spectacolul mai sus amintit.

Spectacolul „Amadeus”, de Peter Shaffer, a fost jucat în limba maghiară cu subtitrare în limba română. Juriul festivalului a fost format din Ioana Crăciunescu, actor, Teodora Herghelegiu, dramaturg, și Victor Scoradeț, critic de teatru.

Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „Atelier” este unul dintre cele mai vechi festivaluri internaționale de teatru din România, fondat de dramaturgul Radu Macrinici, în anul 1992. Este o manifestare teatrală neconvențională, cu caracter exploratoriu, care de la începuturi își propune să semnaleze, prin intermediul spectacolelor invitate, cele mai noi tendințe ale artei teatrale contemporane. Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” a fost prezent la mai multe ediții ale festivalului și s-a întors de fiecare dată cu premii importante de la Baia Mare. Ediția din acest an a avut loc în perioada 10 – 17 iunie.

„Amadeus”, spectacolul emblematic al Companiei „Aradi Kamaraszínház” urmează să fie prezentat la cea de-a 35-a ediție a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda (Ungaria) pe data de 28 iunie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.