Ziarul electronic al arădenilor

Șoferi cercetați penal pentru că au condus sub influența alcoolului

Mai mulți bărbați, dar și o femeie, au fost depistați de polițiștii arădeni conducând autovehicule, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Conform IPJ Arad, polițiștii rutieri au întocmit, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Unul dintre cei depistați este un bărbat de 42 de ani, din Nădlac, care a condus un autoturism pe raza acestui oraș. În acest caz a fost necesară oprirea mașinii, prin blocarea drumului de către polițiști. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat, pe raza municipiului Arad, un tânăr de 23 de ani, din Livada, care conducea un autoturism pe strada Câmpul Liniștii.

Polițiștii din Pâncota au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, din Seleuș, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, având o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe strada Cocorilor din municipiu a fost identificat un șofer din Arad, în vârstă de 58 de ani, care avea o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Săvârșin a fost depistat un bărbat de 46 de ani, cu o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe raza comunei Șimand, polițiștii au depistat un bărbat de 48 de ani, care conducea un autoturism, în timp ce avea o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat)

În municipiu, pe Bulevardul Revoluției, oamenii legii au depistat la volan o femeie de 39 de ani, din Arad, care avea o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Și pe raza localității Ghioroc a fot găsit un bărbat de 33 de ani, care conducea un vehicul, având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Tuturor celor depistați le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, fiindu-le întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului“, a informat IPJ Arad.

Tot pe fondul consumului de alcool, în seara zile de 24 august, un bărbat de 62 de ani, din Dezna, a condus un autoturism pe raza localității Buhani. La un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu un cap de pod.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 67 de ani, din aceeași localitate, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngirjiri medicale.

În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform procedurii fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.