Ziarul electronic al arădenilor

Șoferi care lucrau fără forme legale la o companie de ridesharing, depistați de ITM Arad

Inspectorii de muncă din Arad au descoperit zeci de persoane care lucrau fără forme legale la o companie de ridesharing, căreia i-au aplicat amenzi totalizând 358.000 de lei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad a verificat o companie de transport alternativ de persoane, la care au găsit 57 de persoane „fără a avea încheiat un contract individual de muncă în formă scrisă cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii“.

„Aceste persoane au prestat activităţi din domeniul transportului alternativ de persoane folosind o aplicaţie. Totodată, 10 dintre salariaţii acestei societăţi, cu contract individual de muncă cu timp parţial, sunt persoane care au depăşi durata timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă“, a transmis, luni, ITM Arad.

De asemenea, în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă, inspectorii spun că 24 de salariaţi nu au fost instruiţi anterior începerii activităţii, nefiind efectuat nici instructajul introductiv general şi nici instructajul la locul de muncă.

„Pentru deficienţele constatate, societăţii i s-au dispus măsuri de intrare în legalitate şi i s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 358.000 lei“, a precizat ITM.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.