Ziarul electronic al arădenilor

Sesizare la Parchet. Consilier local din Vladimirescu, acuzat de conflict de interese administrativ

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Dorel Huzur, membru al Consiliului Local Vladimirescu în perioada 2016 – 2020, a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 15 februarie 2018, privind utilizarea sumei de 300.000 lei din bugetul local pentru finanţarea unor servicii şi a unor cheltuieli de protocol prin care a obţinut un folos patrimonial“, a informat ANI.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Dorel Huzur a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, „în exercitarea atribuţiilor de serviciu a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Vladimirescu, din data de 15 februarie 2018, prin care a obţinut un folos patrimonial“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.