Ziarul electronic al arădenilor

Se deschide Târgul de Iarnă de la Arad. VEZI ce au pregătit organizatorii

Târgul de Iarnă, manifestare devenită tradiţională în municipiul Arad, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, va fi organizat, anul acesta, în Parcul „Mihai Eminescu“, unde vor fi amplasate căsuțe la care vor fi comercializate produse specifice sărbătorilor de iarnă, dar vor fi organizate și diverse programe artistice.

Ediția din acest an a târgului se va desfășura în perioada 22 noiembrie 2019 – 11 ianuarie 2020, iar pe strada Romul Veliciu și în fața Palatului Administrativ vor fi montate decorațiuni specifice sărbătorilor.

De asemenea, ca în fiecare an, în fața Palatului Administrativ vor fi amplasați brazii de Crăciun, care vor fi aduși din Munții Apuseni.

Conform organizatorilor, Primăria Municipiului și Centrul Municipal de Cultură, la Târgul de Iarnă, expozanții vor oferi vizitatorilor o gamă variată de produse, precum decorațiuni de Crăciun, bijuterii, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, realizate manual, dar și diverse produse gastronomice: mezeluri, plăcintă întinsă, cozonaci, vin fiert, dar și altele.

La Târgul de Iarnă, organizatorii au pregătit mai multe atracții pentru copii, căsuța lui Moș Crăciun, Atelierul lui Moș Crăciun, unde cei mici vor putea să picteze, să creeze diverse obiecte și să se joace, ateliere de povești.

Tot în zona destinată copiilor va fi amenajat un țarc unde vor fi aduse animale exotice.

Spectacole la Târgul de Iarnă 2019

Deschiderea oficială a Târgului de Iarnă va avea loc vineri, 22 noiembrie, la ora 18.00. Ulterior, pe scena din Parcul „Mihai Eminescu“ vor concerta Nova Band, Daniel Julean și Nicoleta Brola, dar și Nicole Cherry.

Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18.00, vor urca pe scenă Raul Nica, Monica Cojocaru și Ale&Fly.

Duminică, 23 noiembrie, de la ora 18.00, sunt invitați să cânte Maria Szaniszlo, Mihai Henț și Didina Curea.

„În perioada Târgului de Iarnă, în fiecare seară, de luni până joi, școlile și grădinițele din municipiu și județ vor putea să prezinte mici spectacole de colinde și nu  numai. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, programele artistice vor fi prezentate de artiști consacrați din județul Arad și din țară“, au informat organizatorii Târgului de Iarnă de la Arad.

Programele artistice dedicate sărbătorilor de iarnă vor cuprinde și evenimentele tradiționale din această perioadă: concerte dedicate Zilei Naționale a României, concerte organizate cu ocazia aprinderii luminițelor în brazii de Crăciun și sosirea lui Moș Nicolae, dar și concertele din ultima noapte a anului, când va fi organizat Revelionul Popular.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.