Ziarul electronic al arădenilor

Scurgeri de gaze? Iata primele 4 lucruri pe care trebuie sa le faci!

Gazele sunt necesare in orice locuinta, indiferent de utilizare. Astfel, fiecare casa sau apartament beneficiaza de o sursa de gaze, care sa ajute la incalzirea spatiului prin intermediul centralei termice, aragazului sau al cuptorului.

In cazul unor scurgeri, trebuie sa stii ca riscul unei explozii este foarte mare, gazul risipindu-se foarte repede. Asadar, acest articol este menit sa te pregateasca in cazul unei eventuale avarii la reteaua de distributie, pentru a stii pasii pe care trebuie sa ii respecti si cum sa actionezi corect.

Iata 4 pasi pe care sa ii respecti in cazul unei scurgeri de gaze

  1. Evacueaza casa sau apartamentul

Siguranta este cea mai importanta intr-o astfel de situatie, indiferent de natura problemei. Cea mai eficienta metoda de evita un incident grav este de a evacua casa sau apartamentul. In cazul in care mirosul de gaz este puternic, nu trebuie sa pornesti intrerupatoarele sau sa folosesti flacari deschise. Fumatul, la fel, este interzis.

  1. Contacteaza furnizorul de gaze

Apelul trebuie dat de pe un telefon care se afla in exteriorul casei. Daca intr-o incapere se afla un telefon fix sau chiar mobil, acesta trebuie lasat acolo, fara a fi utilizat. Apelul poate fi realizat de pe un telefon al vecinilor.

  1. Gazul trebuie oprit de la contor

In cazul in care contorul si valva principala se afla in afara locuintei, trebuie oprita alimentarea cu gaz. Acest lucru trebuie realizat doar daca este cunoscut modul in care trebuie actionat. Mai mult, pentru siguranta ta, este indicat sa verifici si instalatia. Pentru a-ti fi mai usor sa faci acest lucru, poti folosi robinetii de gaze de la nicometaltub.ro, in special pe cei cu maneta.

  1. Deschide ferestrele si usile

In cazul in care, in apartament, mirosul nu este puternic, trebuie deschise ferestrele pentru a permite aerisirea spatiului. Daca stai la casa, poti deschide si usa de la intrare.

Daca in casa sau in apartament se poate respira, poti verifica arzatoarele aragazului sau pe cele ale cuptorului, pentru a te asigura ca sunt inchise. Flacara de veghe de la centrala termica reprezinta si ea un aspect important atunci cand vine vorba despre potentialele surse ale scurgerii de gaze. In cazul in care aceasta este stinsa, provenienta mirosului poate fi chiar ea. Daca iti doresti sa eviti aceste probleme, poti apela cu succes la panourile solare, pe care din ce in ce mai multa lume le alege.

Constientizarea unui potential pericol este foarte importanta intr-un astfel de caz. Situatia trebuie tratata cu seriozitate si, pentru a evita eventuale accidente neprevazute, trebuie sunat furnizorul de gaze, pentru a veni sa verifice sursa scurgerii si intreaga instalatie. Astfel, acest articol ti-a prezentat 5 dintre cei mai importanti pasi, ce trebuie respectati in momentul in care ai sesizat o eventuala scurgere de gaze. Asadar, asigura-te ca vei tine cont de aceste lucruri, pentru siguranta ta.

sursa foto: shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.