Ziarul electronic al arădenilor

Șase persoane au fost reținute pentru trafic de droguri

Şase persoane au fost reţinute de anchetatori, după ce au fost prinse când introduceau în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, 12 kilograme de canabis, ulterior fiind făcute 25 de percheziţii, în urma cărora au mai fost descoperite şi alte cantităţi de droguri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), suspecţii au fost prinşi în urma unei operaţiuni organizate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi ai Poliţiei de Frontieră Arad.

După ce suspecţii au fost prinşi în flagrant cu cele 12 kilograme de droguri, la percheziţiile domiciliare care au avut loc în judeţul Arad au fost descoperite şi ridicate peste 15 kilograme de canabis, şapte plante de canabis, circa 40 de grame de amfetamină, 2 grame speed, 0,5 grame cocaină, 8 cântare, 3 grindere, un aparat de vidat şi pungi pentru vidare cu urme de substanţă, un pistol neletal Walter de 9 mm şi 26 cartuşe, precum şi sumele de 9.310 euro, 73.348 de lei, 200 de franci elveţieni şi 100 de lire sterline.

„În perioada ianuarie – iunie 2022, unul dintre inculpaţi, care şi-a asumat poziţia de lider, a iniţiat şi constituit împreună cu alte 22 de persoane un grup infracţional organizat, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional şi intern de droguri de risc şi de mare risc, grup care şi-a desfăşurat activitatea infracţională pe raza judeţului Arad“, a transmis DIICOT.

Liderul grupului infracţional ar fi importat droguri din Spania, de la traficanţii locali de canabis, cocaină şi ecstasy, plasând comenzile prin intermediul telefonului.

„De asemenea, acesta plătea drogurile şi se ocupa de organizarea transportului pe ruta Spania – România, folosind fie firme de coletărie, fie societăţi comerciale de transport persoane. Pentru a îngreuna descoperirea transporturilor, pachetele conţinând droguri erau disimulate în colete printre alte bunuri“, mai arată procurorii.

Odată introduse ilegal în România, drogurile ar fi fost depozitate şi comercializate în judeţul Arad de ceilalţi inculpaţi.

Cei şase suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar o altă persoană a fost pusă sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările se fac pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.