Ziarul electronic al arădenilor

Șase autovehicule ridicate și 13 sancțiuni pentru staționare interzisă, în municipiul Arad

Un sfârșit de săptămână încărcat pentru polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere,  aceștia dând curs mai multor sesizări privind autovehiculele parcate în locuri nepermise.

Deși în zilele libere orașul este mai puțin aglomerat, cazurile de mașini ridicate și conducători auto sancționați se înregistrează continuu. În această situație se regăsesc șoferii care aleg să parcheze „pe unde apucă”: în fața porților de acces, în zone semnalizate cu indicatoare de parcare/oprire/staționare interzise, pe spații verzi, pe trecerea de pietoni, pe liniile de rulare a tramvaiului sau chiar pe trotuare.

Astfel, în numai trei zile, în urma sesizărilor transmise prin dispecerat, au fost ridicate de pe domeniul public 6 autovehicule și au fost întocmite 13 procese verbale de contravenție pentru oprire și staționare neregulamentară.

Sancțiunile se aplică având în vedere încălcarea art.143 din HGR nr. 13912006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În acest sens, DGPL atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere, pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția Generală Poliția Locală Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.