Ziarul electronic al arădenilor

Șapte medici vor fi angajați la Spitalul Județean Arad

Şapte medici specialişti vor fi angajaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, pentru a se ocupa de pacienţi infectaţi cu COVID-19, schema de personal fiind deja suplimentată cu aceste posturi.

Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, că solicitarea a venit de la conducerea spitalului, fiind aprobată suplimentarea organigramei cu „şapte posturi de medici specialişti, care vor lucra în prima linie pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19“.

Trei medici vor fi angajaţi la Secţia ATI 1, un medic la ATI 2, un medic la Secţia Boli Infecţioase Adulţi, iar doi medici vor fi angajaţi la Unitatea Primire Urgenţe/SMURD. Cele şapte posturi vor fi ocupate pe o perioadă determinată.

Liderul Sanitas Arad a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca circa 30 de cadre medicale de la SCJU Arad, de la secţiile UPU şi ATI, sunt în izolare 14 zile, după ce au intrat în contact cu un pacient de 64 de ani care a decedat şi era infectat cu COVID-19.

Autorităţile nu au oferit, până la ora transmiterii acestei ştiri, informaţii cu privire la situaţia cadrelor medicale din spital, respectiv câte teste s-au efectuat pentru noul coronavirus şi care este rezultatul acestora.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.