Ziarul electronic al arădenilor

Şapte hectare de grâu au ars într-un incendiu pornit de la o ţigară

Şapte hectare cultivate cu grâu din judeţul Arad au ars într-un incendiu izbucnit, marţi, de la o ţigară aprinsă aruncată, fiind alocate forţe importante ale pompierilor pentru lichidarea flăcărilor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, lanul de grâu afectat este între localităţile Nădlac şi Peregu Mare, aproape de frontiera cu Ungaria.

„Au fost alocate forţe ale Detaşamentului de Pompieri Arad şi de la serviciile de voluntari din Nădlac şi Peregu Mare. Au fost folosite inclusiv utilaje agricole pentru a se limita propagarea flăcărilor. Au ars aproximativ şapte hectare cultivate cu grâu până s-a reuşit lichidarea incendiului“, a informat ISU Arad.

Conform sursei citate, o ţigară aprinsă aruncată pe un drum de lângă lan, purtată de vânt, a fost cauza izbucnirii flăcărilor.

Cercetările vor fi continuate împreună cu poliţiştii, pentru identificarea persoanei responsabile de producerea pagubelor.

***

Pompierii militari reamintesc arădenilor că în perioadele caniculare crește riscul de incendiu din cauza temperaturilor ridicate.

Pentru protejarea bunurilor, a investițiilor în culturile agricole, a gospodăriilor puse în pericol de propagarea flăcărilor de la incendiile de vegetație uscată și nu în ultimul rând, pentru protejarea mediului și a animalelor al căror habitat natural este distrus de incendile de miriști și vegetație uscată, pompierii arădeni vă recomandă:

❗nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt;

❗nu aruncați la întâmplare resturile de țigări ori sticle sau cioburi, întrucât acestea din urmă pot provoca incendii, prin caldura solară radiantă (efectul de lupă).

video: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.