Ziarul electronic al arădenilor

Restricţiile instituite de autoritățile arădene, prelungite până la finalul stării de urgenţă

Toate restricţiile instituite prin hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad, ce aveau ca termen limită de aplicare data de 31 martie, au fost prelungite până la încheierea stării de urgenţă pe teritoriul României.

Decizia a fost luată, marţi, de Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul judeţului Arad şi se referă la toate restricţiile de la nivel local ce vin în completarea măsurilor instituite prin ordonanţele militare emise de Ministrul Afacerilor Interne, a anunţat Prefectura Județului Arad.

Printre măsurile care rămân în vigoare se numără: interzicerea accesului vizitatorilor în unităţile sanitare publice sau private, a căminelor de bătrâni şi a celor pentru persoanele cu dizabilităţi; închiderea tuturor pieţelor săptămânale din judeţul Arad şi a Pieţei Obor din municipiul Arad, cu excepţia zonelor în care se comercializează produse alimentare; interzicerea oricăror activităţi în locurile de joacă pentru copii precum şi a activităţilor de tip „after-school“; suspendarea activităţii celui mai mare complex comercial de tip bazar din municipiul Arad (Jackson).

În mod suplimentar, marţi s-a decis închiderea tuturor magazinelor alimentare din judeţ, indiferent de programul lor de funcţionare, în intervalul orar 21.00 – 05.00, începând cu data de 2 aprilie, ora 00.00.

„Măsura a fost luată deoarece a fost observat un aflux nejustificat de persoane către astfel de magazine alimentare, după ora 21.00, unele dintre persoane rămânând în zona adiacentă punctelor alimentare pentru a consuma diferite alimente sau băuturi, încălcându-se astfel interdicţiile de a forma grupuri mai mari de trei persoane precum şi recomandările specialiştilor în privinţa necesităţii unei distanţări sociale adecvate“, informează Prefectura.

La nivelul judeţului Arad, 157 de persoane se aflau, marţi, în carantină în centre speciale, iar 1.243 se aflau în autoizolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali din tot judeţul au aplicat 148 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor privind restricţiile de circulaţie, în valoare totală de 110.195 lei, fără a fi întocmite dosare penale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.