Ziarul electronic al arădenilor

Reducerea organigramei Primăriei Arad cu 360 de posturi nu a ajuns la vot în CLM

Reducerea organigramei Primăriei Arad cu 360 de posturi, anunţată recent de primarul oraşului, Călin Bibarţ (PNL), nu a ajuns la vot în şedinţa ordinară de miercuri a Consiliului Local Municipal (CLM), pentru că majoritatea consilierilor au fost de acord retragerea de pe ordinea de zi, doar cei ai PNL dorind ca proiectul să fie adoptat.

În momentul aprobării ordinii de zi, unul dintre consilieri a propus retragerea proiectului, iar pentru propunerea sa a fost votată de către aleşii PSD, USR PLUS, UDMR şi PMP, în timp ce doar cei de la PNL s-au abţinut.

„PSD Arad nu poate fi de acord şi nu va vota disponibilizările preconizate de primarul Bibarţ la nivelul serviciilor Primăriei. După ce PNL a distrus o ţară întreagă, agricultura, economia, sănătatea, cultura, acum dă undă verde la concedieri, sub diferite pretexte.

Asta merită românii în opinia lor după ce viaţa devine pe zi ce trece tot mai grea. Şi din acest motiv nu îi vom potenţa lui Bibarţ supremaţia în PNL-ul local, în războiul tăcut cu Gheorghe Falcă, pentru că sub falsa mască a eficientizării activităţii instituţiilor, se ascunde de fapt tentativa de a elimina din Primărie o echipă fidelă fostului primar. Mutarea e politică şi nu are nicio treabă cu reducerea costurilor“, susţine consilierul local Ilie Cheşa (PSD), care a transmis o declaraţie pe acest subiect înainte de şedinţă.

Grupul USR PLUS a transmis că printr-un astfel de proiect trebuie urmărită funcţionalitatea compartimentelor Primăriei, pentru că ar fi unele cu deficit de personal, iar altele ar avea excedent.

Primarul spune însă că nu va renunţa la iniţiativa sa, iar într-o şedinţă următoare va propune o formă a restructurărilor care să fie agreată de toate partidele din CLM.

„Iniţiativa pentru reorganizarea unei primării o are primarul. Am spus că nu retrag acest punct de pe ordinea de zi, dar conform regulamentului şi legii, consilierii au decis să îl retragă, deşi nu au are nicio problemă de legalitate, aşa cum a confirmat secretarul general de primărie. Inclusiv joi, înainte de a da drumul la ordinea de zi, am avut discuţii cu reprezentanţi ai grupurilor politice din Consiliul Local.

După ce a apărut forma oficială, au început să aibă opinii diferite, nu atât că nu ar trebui făcut, cât de ce e la stânga, de ce nu e la dreapta şi alte discuţii. Am convenit, la propunerea mea, ca în următoarele două săptămâni, cu reprezentanţi de la fiecare grup politic, împreună cu viceprimarul şi cu mine, să se ajungă la o formă agreată de toată lumea pentru a fi votată“, a spus Bibarţ.

El consideră că politicienii nu pot să le ceară arădenilor „să strângă cureaua, şi să suporte împrumuturi pentru a se duce la capăt marile investiţii“, fără să fie decise reforme.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, declara, într-o conferinţă de presă, că noua organigramă a Primăriei a fost definitivată şi va fi mică cu 360 de posturi. Dacă în actuala organigramă a instituţiei se regăsesc 1.150 de posturi, din toamnă Primăria Arad ar urma să aibă 790 de angajaţi. Efectiv ar trebui să îşi piardă locul de muncă 123 de persoane, pentru că restul posturilor fie erau vacante, fie erau cu finanţare de la Guvern, cum este cazul medicilor din cabinetele şcolare.

Angajaţii care vor pleca din instituţie vor fi stabiliţi în urma unor teste, spunea primarul, care mai anunţa că două direcţii, trei servicii, un birou şi patru compartimente vor fi desfiinţate. Alte 17 structuri ar fi declasate, iar din cele 75 de funcţii de conducere câte sunt în actuala structură, ar rămâne 59. Economia care s-ar face la bugetul de salarii ar fi de aproximativ 10 milioane de lei anual.

sursa: Agerpres

Reorganizare în Primăria Arad. Bibarț: „Economia rezultată va fi folosită pentru dezvoltarea orașului”

Ilie Cheșa: PSD nu va vota disponibilizările preconizate la nivelul serviciilor Primăriei Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.