Ziarul electronic al arădenilor

Reconstrucţie de aortă la un pacient de 60 de ani, efectuată la Spitalul Judeţean Arad

O intervenţie laborioasă a medicilor de gardă a fost încheiată cu succes la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în cazul unui bărbat în vârstă de 60 de ani care a ajuns în Unitatea Primire Urgenţe cu anevrism de aortă abdominală rupt, cu risc rapid de exsangvinare.

Medicii care au intervenit sunt de la secţiile Chirurgie Generală I şi Anestezie – Terapie Intensivă I, au precizat, luni, reprezentanţii spitalului.

Este vorba de dr. Mircea Alexa, medic specialist chirurgie cardio-vasculară, dr. Mihai Roșu, medic specialist chirurgie generală, dr. Adrian Crișan, medic primar anestezie și terapie intensivă, dr. Mona El Mahdi, medic rezident chirurgie generală, dr. Fineas Pascotescu, medic rezident chirurgie generală, asist. med. Camelia Alexa și asist. med. Adina Pascu. Aceștia au reconstruit artera aortă – vas principal de sânge, prin aplicarea unei proteze sintetice, pentru a putea restabili circulaţia sângelui spre bazin şi picioare.

„Intervenţia a fost una contra-cronometru, pacientul riscând să îşi piardă picioarele din cauza lipsei de irigare cu sânge şi inclusiv viaţa prin exsangvinare. Pacientul a necesitat mai apoi îngrijiri în terapie intensivă, fiind acum în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Compartimentul de Chirurgie Vasculară“, au mai menţionat reprezentanţii SCJU Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.