Ziarul electronic al arădenilor

Raftul metalic este o alegere inteleapta pentru antreprenori

Rafturile metalice sunt spatii de depozitare cu compartimente si compartimente in care sunt ambalate unelte, echipamente, carti si dosare sau in care sunt ambalate unele substante chimice din laboratoare.

Rafturile metalice sunt o inventie care ofera solutii de depozitare pentru o diversitate de industrii.

In mod obisnuit, constructia raftului metalic implica desenarea si dimensionarea raftului metalic propus. Acesta include apoi studiul pietei si achizitionarea materialelor necesare, marcarea si taierea materialelor. Materialele sunt apoi sudate impreuna, iar netezirea si umplerea lucrarii sunt realizate. Etapa finala este etapa de vopsire, pentru a proteja materialul pentru rafturi pentru depozitare. Raftul metalic este fabricat astfel incat sa fie ieftin din punct de vedere economic si sa indeplineasca standardele de pe piata.

Diferitele materiale folosite la fabricarea raftului metalic includ:

Otel inoxidabil – Otelul este unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru fabricarea rafurilor metalice. Acest lucru se datoreaza proprietatilor otelului de a fi durabil si versatil. Multe companii prefera otelul inoxidabil pentru cerintele lor de rafturi, deoarece otelul s-a dovedit a fi mai rezistent decat alte materiale pentru rafturi. Otelul inoxidabil poate rezista la greutati mari si la temperaturi ridicate si este sigur pentru utilizare. Un bun exemplu este industria alimentara in care aleg unitati de rafturi care sunt construite din otel inoxidabil, deoarece sunt capabile sa suporte incarcaturi grele de stoc de alimente si aprovizionare cu bauturi. In plus, curatarea otelului este usoara si este mai putin predispusa la deteriorare. O unitate de rafturi de calitate superioara poate avea o durata de viata mai lunga decat alte materiale utilizate pentru rafturi.

Otelul este un aliaj de fier, wolfram, carbon, mangan si crom. Raportul dintre aceste elemente din aliajul de otel afecteaza rezistenta acestuia. De exemplu, otelul cu continut ridicat de carbon inseamna ca este mult mai rezistent decat otelul cu continut scazut de carbon. Prin urmare, otelul este un metal utilizat pentru cutiile de bauturi si rafturile industriale si este raspandit intr-o mare diversitate de industrii.

Diferite proprietati ale otelului sunt enumerate mai jos:

Rezistenta la tractiune

Rezistenta la intindere a unui material este definita ca efortul pe care il poate suporta materialul de la o sarcina la rulment. Otelul are o rezistenta magnifica la tractiune, prin urmare nu poate fi usor fracturat sau spart usor.

Ductilitatea otelului

Desi otelul are o rezistenta ridicata la tractiune, poseda, de asemenea, multa ductilitate, ceea ce inseamna ca poate fi turnat cu mare usurinta intr-o varietate de forme fara a fi fracturat. Aceasta inseamna, de asemenea, ca este maleabila si poate fi comprimata in foi cu grosimi diferite.

Otel Durabil

Deoarece este un aliaj dur, otelul poseda o rezistenta foarte mare la uzura generala si, prin urmare, poate fi utilizat pentru o mare varietate de aplicatii pentru perioade lungi de timp.

Lustru atractiv

Otelul are un aspect stralucitor, facandu-l un metal atractiv de utilizat.

Rezistent la rugina

Rezilienta otelului la rugina este afectata de forma sa. De exemplu, otelul inoxidabil care contine molibden, nichel si crom prezinta o rezistenta ridicata la proprietatile de rugina, facandu-l un material mai durabil.

Rafturile din sarma cromata sunt un rafturi netede, placate, cu un aspect atragator si estetic. Otelul este folosit pentru a forma firele si montantii raftului din sarma cromata si ii confera rezistenta. Rafturile din sarma cromata sunt exceptional de rezistente, capabile sa sustina pana la 800 kilograme. la o inaltime de 48 inci. Deoarece rafturile din sarma cromata reflecta, poate lumina o zona de depozitare si poate avea un aspect sanitar curat.

Un factor cheie in ceea ce priveste rafturile din sarma cromata este modul in care permite trecerea apei prin el catre podeaua unei unitati de depozitare. Acest lucru este important in ceea ce priveste inspectiile si prevenirea incendiilor.

Greutatea raftului din sarma cromata variaza in functie de ecartamentul de otel utilizat pentru a le construi. Diferitele calibre de otel utilizate pentru a produce rafturi metalice din sarma includ 12G, 18G, 20G si 22G, numerele mai mari indicand unitati de rafturi mai usoare. De exemplu, rafturile 12G tin mai mult de doua ori otel 22G. Chrome este, de asemenea, utilizat in alte facilitati, inclusiv birouri, camine si magazine ca unitati de afisare si incaperi utilitare. Cromul atunci cand este folosit pentru rafturi are un aspect elegant si curat. Rafturile din sarma cromata ar fi o alegere inteleapta in locul rafurilor din otel inoxidabil, in cazul in care aveti un buget limitat si nu va permiteti otel inoxidabil. Acest lucru se datoreaza faptului ca ambele materiale au o durata de viata lunga in comparatie cu alte metale utilizate pentru rafturi.

Fierul forjat este, de asemenea, printre metalele care sunt potrivite pentru unitatile de rafturi metalice la comanda. Acest tip de metal este folosit in principal pentru fabricarea mobilierului datorita versatilitatii, durabilitatii si elegantei sale cand vine vorba de design. Pe langa toate aceste proprietati splendide ale fierului forjat, acest metal are si proprietatea de rezistenta la apa, poate suporta orice sarcina si este mai putin predispus la deteriorare. Indiferent de costul ridicat al fierului forjat, merita sa folositi fierul forjat pentru nevoile voastre de depozitare, cum ar fi realizarea de unitati de dulap metalic de depozitare. Fierul forjat are o calitate buna, este de incredere si are un aspect estetic.

Multe dintre proprietatile aluminiului sunt aceleasi cu cele ale otelului. Aceste proprietati includ durabilitatea, ductilitatea si conductivitatea electrica si termica.

Rafturi metalice; in special, rafturile din sarma necesita mult mai putina intretinere decat rafturile din lemn. Rafturile din lemn necesita adesea refinisare in timp si, din moment ce sunt zgariate, stricate, deformate de elemente, necesita un tratament periodic. Pe de alta parte, rafturile de sarma necesita doar o stergere rapida ocazionala, deoarece nu aduna atat de mult praf. Cele mai multe rafturi de sarma pot sustine aproximativ 200 de kilograme, in functie de design. Dar, totusi, exista si unitati de rafturi care sunt sudate industrial, care pot sustine pana la 800 de kilograme.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.