Unele persoane consideră că jocurile de noroc sunt o activitate dăunătoare, care creează dependență, însă, aceste situații sunt excepții. Gambling-ul este o modalitate prin care te poți detensiona, eliberând stresul și grijile pe care le acumulezi de la îndatoririle de adult, de zi cu zi.
Există mai multe beneficii pe care această activitate le poate avea, dacă ești responsabil, te distrezi și îți desfășori activitatea legal și moderat.
5 beneficii ale jocurilor de noroc, dacă joci responsabil
Observațiile din continuarea articolului sunt valabile pentru mai multe categorii regăsite la un cazino, mai ales la cele din mediul online. Ține cont de ele indiferent că alegi câteva runde la o păcănea virtuală, un meci de Poker, că depui un bilet la o loterie internațională precum Franța Keno, Multi Polonia sau Euromillions, ori un bilet la pariuri sportive sau bingo.
- Jocurile de noroc sunt o modalitate relaxantă prin care să îți petreci timpul liber. Ele ar trebui să reprezinte un hobby prin care să evadezi din rutină, să iei o pauză de la agenda încărcată. Versiunile lor online pot fi accesate de oriunde ai fi, oricând vrei să îți încerci norocul, așa că nu vei fi nevoit să te deplasezi până la o anumită sucursală. Astfel, în momentele de repaos te poți distra la păcănele, ruletă, blackjack, bingo și multe alte opțiuni disponibile în mediul virtual.
- Jocurile de noroc oferă mai multă adrenalină și compensează lipsa sa de pe alte planuri. Majoritatea oamenilor au nevoie periodic de o activitate, de un moment sau de o întâmplare care să le crească pulsul, chiar dacă acest lucru este conștientizat sau nu. Unele persoane caută acest sentiment, în timp ce altele doar se bucură atunci când apare în viața lor. Dacă îți dorești să ai parte de adrenalină oricând vrei, oricând simți nevoia, jocurile de noroc ți-o vor asigura.
- Jocurile de noroc te pot ajuta să accepți eșecul, să treci peste și să gestionezi o astfel de situație. Poate că nu este unul dintre motivele pentru care te-ai gândi să joci la cazino, dar aceasta este o situație prin care să te obișnuieștți cu întâmplarea anumitor situații, fără a avea un control total al rezultatului final. Deși este bine să aplici diverse tehnici de joc, mai ales sub formă de sisteme sau strategii, ele nu pot decide ceea ce se va întâmpla, ci pot doar crește șansele de reușită.
În cazul jocurilor de noroc, nimic nu este sigur, iar imprevizibilitatea lor te va ajuta să te obișnuiești cu necunoscutul, chiar și în viața de zi cu zi. El este constant, trebuie acceptat și este bine să poți improviza, gestionând o situație neprevăzută pe cât de bine se poate în momentul respectiv. Multe persoane vor să fie totul planificat, să știe exact ce și cum și când se va întâmpla. Chiar dacă este util și chiar recomandat, uneori, este bine să fii și spontan, pentru când ești pus într-o astfel de situație.
- Jocurile de noroc îți pot aduce un plus financiar ocazional. Există gambleri care au ca scop distracția și ieșirea din rutină, dar și gambleri care se concentrează pe a câștiga cât mai mult, într-un timp cât mai scurt. Această activitate NU este o sursă sigură de venit și trebuie tratată ca atare, adică, este bine să faci investiții moderate pe care ți-ai permite să le pierzi. Nu te baza pe câștigurile din jocurile de noroc, pentru că ele nu sunt garantate, ci doar posibile.
- Jocurile de noroc sunt o modalitate prin care să devii mai responsabil financiar, dar și mai organizat din punct de vedere al timpului. Educația economică este destul de slabă, chiar dacă ar fi util să fie predată și în primele 12 clase de școală. Cu ajutorul său înveți cât este de important să îți gestionezi venitul sigur, care vine periodic, cum să faci acest lucru, dar și care sunt avantajele organizării sale. În cazul gambling-ului, este promovat jocul responsabil, pentru a fi evitate situațiile neplăcute, pe care le întâmpină persoanele pentru care acest hobby a devenit un viciu.
Jocul responsabil are câteva principii la bază, printre care faptul că este bine ca salariul să fie împărțit în urma priorităților, încă de când este primit. Astfel, din suma totală, scade dările lunare (ex.: chiria, ratele bancare, plata utilităților, mâncarea, abonamentele, etc.), după care scade alte cheltuieli necesare (ex.: îmbrăcăminte, cadouri, consumabile pentru hobby-uri, mici plăceri personale, etc.). Din suma care ți-a rămas, pune o parte în contul de economii, iar ce rămâne, vezi dacă poate sau trebuie folosită în alte scopuri. Dacă nu, atunci împarte-o astfel, încât să îți ajungă pentru cât mai multe sesiuni de joc.