Ziarul electronic al arădenilor

Psiholog criminalist, despre explozia mașinii de la Arad: „Lumea interlopă acționează tot timpul“

Un specialist criminolog a afirmat că este puțin probabil ca mașina omului de afaceri din Arad să fie explodat din cauza unei defecțiuni tehnice.

„Sincer să fiu, optez pentru ipoteza unui act criminal. Puțin probabil ca o defecțiune tehnică să ducă la o astfel de explozie. În opinia mea, este aproape imposibil. Rămâne în sarcina anchetatorilor să stabilească cercul de suspecți, dușmanii acestui om, ce probleme avea în materie de afaceri, dacă a primit amenințări… De regulă o astfel de faptă e comisă la comandă, dacă se va confirma ipoteza actului criminal“, a spus Dan Antonescu, specialist criminolog, pentru digi24.

Totodată, un psiholog criminalist a spus că: „Lumea interlopă acționează tot timpul. Poate că o grupare s-a dus să-i ceară taxă de protecție și el nu a acceptat“.

„Vom vedea ce s-a întâmplat când cercetările se vor termina. Avem un martor care spune că înainte a fost văzut un individ care intra în mașină. Bomba asta cred că a fost pusă sub scaunul șoferului și a făcut contact printr-un buton, printr-un telefon, ceva de genul acesta.

Se pare că bomba a fost pusă în interior, pentru că a zburat plafonul mașinii. Dacă era pusă sub mașină, nu se întâmpla așa ceva. E vorba de un Mercedes, nu de un Logan cu GPL.

Sunt mai multe ipoteze. E vorba că poate acest om de afaceri de succes deranja. Poate concurența, pentru că acel pește valora mult. Țara asta este împărțită pe sfere de influență. Lumea interlopă acționează tot timpul. Poate că o grupare s-a dus să-i ceară taxă de protecție și el nu a acceptat, iar totul se termină în maniera asta. Poate nu a plătit dobândă, la dobândă, la dobândă, o fi deranjat conurența, sunt foarte multe ipoteze.

E vorba de o reglare conturi, ceva de genul acesta. Un individ poate a comandat lucrul acesta. Pe internet poți să comanzi și mercenari și bombe artizanale. Să avem răbdare să vede, ce o să ne spună poliția“, a spus Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, pentru digi24.

Bărbatul care a decedat, sâmbătă dimineaţă, după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan, fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea.

Bărbatul decedat în explozia unei maşini era un om de afaceri din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.