Ziarul electronic al arădenilor

Proiect în CLM. Filarmonica de Stat Arad își va schimba denumirea

Filarmonica de Stat Arad își va schimba denumirea, decizia având la bază sursa finanțării pentru această instituție de cultură, dar și aria de activitate.

Proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii acestei instituții va fi pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local Municipal (CLM), care este programată pentru data de 31 ianuarie.

Conform proiectului de hotărâre, Filarmonica de Stat Arad va avea denumirea de „Filarmonica Arad“.

„Având în vedere sursa finanțării instituției publice de concerte, care este una eminamente locală, precum și aria desfășurării activității Filarmonicii de Stat Arad, se consideră necesară adoptarea unei hotărâri care să schimbe denumirea «Filarmonica de Stat Arad» în «Filarmonica Arad»”, se arată în raportul de aprobare al proiectului de hotărâre.

Inițiativa schimbării denumirii aparține consilierilor locali Ionel Bulbuc, Mariana Cismașiu, Laura Andreș, Gheorghe Otto Furău, Antoanela Luciana Naaji, Adina-Liana Dumitrean, Anca-Patricia Stoenescu.

De asemenea, schimbarea denumirii a avut la bază prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 112/25.05.1999, prin care Filarmonica de Stat Arad se declară de interes public local, trecând sub autoritatea Consiliului Local Arad.

Totodată, s-a ținut cont și de procesul verbal încheiat în cadrul ședinței Consiliului Administrativ al Filamonicii de Stat Arad, din data de 27 ianuarie 2020, în urma căreia s-a hotărât modificarea denumirii Filarmonicii de Stat Arad în Filarmonica Arad.

Filarmonica de Stat din Arad a fost constituită în anul 1948. În scurt timp, orchestrei simfonice i se alătură un Cor Academic și o formație de muzică populară.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.