Ziarul electronic al arădenilor

Program zilnic pentru două puncte de frontieră din județul Arad

Punctele de trecere a frontierei Variaşul Mic – Dombegyhaz şi Grăniceri – Elek ar urma să aibă program zilnic, conform unui hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Hotărârea a vizat aprobarea acordului între Guvernul României şi Guvernul Ungariei, semnat la Gyula, la 28 aprilie 2021.

„Prin adoptarea Hotărârii de Guvern se va permite demararea procesului de operaţionalizare a două noi puncte de tranzitare a graniţei româno-ungare, la frontiera de vest a României, în judeţul Arad, şi anume punctul de trecere a frontierei Variaşul Mic – Dombegyhaz şi punctul de trecere a frontierei Grăniceri – Elek, cu program de lucru zilnic, în intervalul 8.00 – 20.00, ora României, respectiv 7.00 – 19.00, ora Ungariei“, reiese dintr-un comunicat transmis de Guvern.

În prezent, cele două puncte de tranzit menţionate funcţionează o singură zi pe săptămână, sâmbăta, în intervalul orar 9.00 – 17.00.

„Această hotărâre de guvern este rezultatul cooperării româno-ungare în folosul propriilor cetăţeni, astfel încât să se reducă timpii de aşteptare a trecerii frontierei de stat şi pentru o fluidizare mai bună a traficului internaţional de persoane şi de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone“, se precizează în hotărâre.

Potrivit aceleiaşi surse, la graniţa de vest a României sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internaţional, după cum urmează:

* pe raza judeţului Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu şi PTF Vărşand;

* pe raza judeţului Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai şi PTF Săcuieni;

* pe raza judeţului Satu Mare: PTF Petea şi PTF Urziceni;

* pe raza judeţului Timiş: PTF Cenad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.