Ziarul electronic al arădenilor

Procesiune cu icoane la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

În preajunul Duminicii Ortodoxiei, credincioșii sunt așteptați să participe la sfintele slujbe ce se vor săvârși în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad și la procesiunea ce va avea loc după acestea.

Astfel, vineri, 6 martie, începând cu ora 17.00, se va săvârși Slujba Pavecerniței Mari, urmată de Acatistul Maicii Domnului ,,Pantanassa”, după care soborul slujitor, în frunte cu IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, și cu toți credincioșii prezenți vor înconjura Catedrala, purtând icoane în mâini și vor cânta cântări duhovnicești specifice acestei perioade, a informat arhiepiscopiaaradului.ro.

Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.

Conform preotului Simion Mladin, eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale din Arad, Duminica Ortodoxiei se serbează începând din secolul al IX-lea, marcând deciziile Sinodului VII Ecumenic (ţinut la Niceea, în anul 787) care au restabilit cultul icoanelor şi au sistematizat învăţătura de credinţă a Bisericii cu privire la iconografie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.