Ziarul electronic al arădenilor

Primul deces în rândul cadrelor medicale din Arad, o infirmieră de la Secţia Diabet a Spitalului Județean

O infirmieră in Arad, în vârstă de 56 de ani a decedat luni, în urma infectării cu COVID-19. Este cel de-al patrulea deces înregistrat, la nivel național, în rândul cadrelor medicale și primul din județul Arad.

Femeia a fost internată în ultimele două săptămâni, după diagnosticare, la terapie intensivă.

Infirmiera era angajată la Secţia Diabet a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, iar decesul acesteia a fost anunţat pe pagina de Facebook a spitalului.

„O veste tragică a îndoliat comunitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Una dintre colegele noastre, infirmieră pe Secţia de Diabet, a pierdut aseară (duminică seară – n.r.) lupta cu virusul COVID-19, după ce a fost aproape două săptămâni internată pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate, Dumnezeu să o aibă în paza sa!“, a anunţat unitatea medicală.

Reprezentanţii SCJU Arad au declarat pentru Agerpres că acesta este primul deces înregistrat în judeţ în rândul cadrelor medicale.

Până luni, în judeţul Arad au fost confirmate 410 cazuri de COVID-19, iar 41 de pacienţi au decedat.

Pe 7 aprilie a fost înregistrat primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical. Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Pe 11 aprilie, o asistentă medicală de la Spitalul Militar Braşov, internată la Spitalul Colentina din Capitală, a murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus iar la distanță de trei zile, o altă asistentă, în vârstă de 42 de ani, din Țăndărei, a decedat din cauza Covid-19.

UPDATE

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad a anunțat că, după confirmarea cazului, „DSP Arad a demarat ancheta epidemiologică cu stabilirea contacților direcți și aplicarea măsurilor de control“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.