Ziarul electronic al arădenilor

Primarul din Zerind cere ajutorul CNAIR. Copaci bătrâni și uscați pun în pericol siguranța rutieră

Primarul comunei arădene Zerind, Alexandru Simandi, avertizează că mai mulţi copaci bătrâni sau uscaţi de pe marginea DN 79 Arad – Oradea, din zona localităţii sale, prezintă pericolul să se prăbuşească peste autoturismele aflate în trafic şi cere CNAIR tăierea acestor arbori.

Printr-un comunicat de presă remis joi, primarul comunei Zerind cere intervenţia Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru „eliminarea copacilor bătrâni şi uscaţi ce pun în pericol siguranţa rutieră la intrarea şi ieşirea din comună, pe DN 79“.

„Am făcut nenumărate sesizări la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru reglementarea situaţiei. La intrarea, respectiv ieşirea din comună sunt mai mulţi copaci afectaţi de furtunile din acest an. Sunt copaci bătrâni, mulţi rupţi sau în pericol de a se rupe, alţii uscaţi, iar cu fiecare furtună creşte riscul să se producă o tragedie. Din păcate, în ciuda numeroaselor sesizări, CNAIR nu a luat nicio măsură de îndepărtare a acestor arbori, pentru eliminarea oricărui pericol pentru conducătorii auto“, afirmă primarul, în comunicat.

Conform sursei citate, au existat numeroase situaţii în care şoferii au sunat la 112 după ce au căzut copaci pe şosea.

„Au existat şi accidente soldate cu victime, unul chiar în zonă, pe DN 79A, la ieşirea din Chişineu-Criş“, a afirmat edilul.

Comuna Zerind este tranzitată de DN 79 Arad-Oradea, iar autorităţile locale arată că traficul în zonă este foarte intens.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.