Ziarul electronic al arădenilor

Primarul din Socodor a decis să cumpere tablete pentru toţi copiii care învaţă în comună

Primarul comunei arădene Socodor a decis să cumpere tablete pentru toţi cei 270 de copii de grădiniţă, şcoală primară şi gimnazială care învaţă în comună, alocând în medie 500 de lei pentru un dispozitiv inteligent.

Primarul din Socodor, Ioan Jura, a declarat, joi, că a lansat deja licitaţia în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), alocând de la bugetul local suma de 135.000 de lei pentru cumpărarea a 270 de tablete care să fie folosite de copii pentru învăţarea online.

„Am decis să cumpărăm tablete pentru toţii copiii de la şcoala din comună. Este vorba de preşcolari şi elevi ai claselor I – VIII de la Şcoala Gimnazială ‘Iustin Marşieu’. Inspectoratul Şcolar ne-a trimis o solicitare pentru a ajuta 152 de copii care nu au dispozitivele necesare pentru lecţiile online, dar am considerat că nu ar fi corect faţă de ceilalţi. Vă daţi seama, am fi făcut mai mult rău decât bine, unii s-ar fi simţit neîndreptăţiţi. Mai bine un efort financiar mai mare, dar toţi să fie trataţi egal. De altfel, noi am decis să acordăm tablete înainte ca Inspectoratul Şcolar să ne ceară acest lucru, de aceea suntem şi printre primele primării care au deja anunţul urcat pe SEAP“, a spus primarul.

Edilul a precizat că pentru 70 de tablete vor exista şi abonamente la internet, care vor fi alocate copiilor care nu au acces la un astfel de serviciu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a anunţat, luni, că 5.745 de elevi din judeţul Arad, reprezentând 9,4% dintre aceştia, nu au dispozitive electronice, precum tablete sau telefoane performante, pentru a putea participa la cursuri online. Instituţia a recomandat primăriilor să găsească soluţii pentru aceşti copii.

„Din punctul meu de vedere este viabilă soluţia achiziţionării unor abonamente de internet care includ o tabletă gratuit. Finanţarea acestor abonamente să se facă prin bugetele locale, iar banii să fie alocaţi către fiecare unitate de învăţământ care va achiziţiona abonamentele cu tabletele gratuite incluse. Aceste tablete devin proprietatea unităţii de învăţământ, iar şcoala le va da în custodie elevilor. Precizez că aceasta este doar o propunere, fiind la latitudinea autorităţilor locale cum vor proceda“, declarase, luni, inspectorul şcolar general, Marius Gondor.

ISJ a transmis administraţiilor locale că dotarea elevilor cu device-uri pentru participarea la învăţarea online „nu este o acţiune doar pentru acest an şcolar“.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.